NAPITAK OD TIKVICA: Izbacite iz tijela otrove i masnoće! Mršavljenje je cilj! (RECEPT)

Zdravlje

NAPITAK OD TIKVICA: Izbacite iz tijela otrove i masnoće! Mršavljenje je cilj! (RECEPT)

Recept za napitak od tikvica za mršavljenje – iskoristite omiljenu sezonsku namirnicu sa najmanje kalorija za bolju probavu i skidanje masnih naslaga!

Tikvice su jedna od omiljenih niskokaloričnih namirnica – pune su vode, vitamina, minerla, hranljive su i mogu biti izuzetno ukusne.

Navikli smo da pohujemo tikvice, pripremamo od njih razna slana jela, pa čak i kolače, ali ovu super zdravu namirnicu možete iskoristiti i u napitku za mršavljenje.

Tikvice su pune vlakana, što će definitivno uticati pozitivno na vašu probavu, ali i pomoći pri regulisanju apetita. Velika količina vlakana pomažu da se smanji apsorpcija masti i korisne su u ishrani koja ima za cilj da snizi nivo holesterola i triglicerida. Sadrže kalijum i magnezijum.

Evo ga recept za eliksir za mršavljenje u kojem glavnu ulogiu imaju tikvice, a dodatnu vrijednost daju i ostali izuzetno zdravi.

Potrebno vam je:

1 jabuka

2 manje zelene tikvice

4 lista kelja

(1/2 cm) komad đumbira

½ limuna

Priprema: Sve sastojke sipajte u blender i miksajte – dobićete gust i zdrav sok. Preporučujemo da pijete jednu čašu dnevno za užinu između dva obroka. Napitak možete čuvati u frižideru par dana.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.(novi.ba)(novi.ba)