OVO JOJ NIJE TREBALO: Udata žena bez dlake na jeziku o DECI, skupo je koštala ISKRENOST! (VIDEO)

Zanimljivosti

OVO JOJ NIJE TREBALO: Udata žena bez dlake na jeziku o DECI, skupo je koštala ISKRENOST! (VIDEO)

U videu s naslovom “4 razloga zašto volim svoj život bez dece“, Džen je objasnila šta pod tim tačno podrazumeva

Američka Tiktokerka, koja se na toj društvenoj mreži predstavlja kao Džen, bukvalno je razapeta na internetu kada je odlučila da sa svojim pratiocima podeli mišljenje o porodici i želji da jednog dana postane, odnosno ne postane majka.

Ona je otkrila da je već 15 godina u braku i da nikada nije želela decu, a potom je navela i razloge za tu odluku, čime je izazvala salve komentara.

U videu s naslovom “4 razloga zašto volim svoj život bez dece“, Džen je objasnila šta pod tim tačno podrazumeva.

– Muž i ja smo u braku petnaest godina. Nikada nismo želeli decu i ovo su samo neke od prednosti što nemamo decu. Razlog zašto ovo radim je samo da normalizujem naše stavove. Postoji veliki pritisak na žene da imaju decu. Slušamo celog života kako žene bez dece ne mogu biti ispunjene – započela je Džen svoju priču i već samim uvodom izazvala ogromnu pažnju.

@jenn_lyles

Normalizing not having children. #childfreebychoice #youdoyou #CatOnALeash #takeaNAIRbreak

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

– Naši prihodi su duplo veći budući da nemamo dece, tako da samo imamo više novca koji možemo da potrošimo na sebe, recimo na putovanja. Veoma smo darežljivi i tim novcem dajemo prihode dobrotvornim organizacijama i crkvi. Čak smo mogli da platimo i mojoj porodici da ode u Evropu po prvi put. To je nešto što ne verujem da bi mogli da urade parovi koji imaju decu o kojoj moraju da se brinu – rekla je Džen navodeći finansije kao jedan od ključnih razloga za odluku da nema potomstvo.

Tiktokerka je kao drugi razlog istakla da su ona i suprug u mogućnosti da neprestano bezbrižno putuju.

– Na putovanjima ne moramo da razmišljamo da li nam deca idu u školu, kako će ostati bez nas tih dana, šta li rade u tom trenutku… Totalno smo rasterećeni briga oko dece – objasnila je ona.

Džen ima sestriće, pa je, budući da ima iskustva sa njima, kao treći razlog navela nespavanje.

– Subotom idemo na spavanje, ne moramo da provodimo vreme na igralištu. Ludo volim svoje sestriće, ali sam ipak realna. Imam najmanje osam sati sna svake noći, jednostavno je divno – ponosno je istakla ona.

Četvrtim razlogom ona je zadala završni udarac svim majkama i očevima na svetu pošto je objasnila da ne bi mogla da ima uspešnu karijeru ukoliko bi dobila naslednike.

– Zaista sam uspela da se fokusiram na svoju karijeru i to je verovatno glavni razlog zašto sam znala da nikada ne želim decu. Možete imati i uspešnu karijeru i decu, ali svakako je mnogo lakše bez njih – zaključila je ona.

Džen je naišla na veliki broj negativnih komentara, među kojima su se ređali oni da je narcisoidna i sebična, ali i “da ne može da priča o onome o čemu nema apsolutno nikakvu predstavu”. Mnogi su zato prestali da je prate na TikToku, a desilo se da je dobila i nekoliko ozbiljnih pretećih poruka. Zbog nekih je bila prinuđena da slučaj prijavi i policiji, pa je danima strepela za svoju bezbednost.

– Prijatelji, broj ljudi kojima sam pomogla svojim novcem i vremenom je ogroman i to samo zato što nemam decu na koje bih potrošila te pare. “Sebična” nije reč koja me opisuje – odgovorila je ona. (espreso.co.rs)