DOBAR PEDAGOG ILI MAJKA MONSTRUM: Naterala sam svoju ćerku(16) da plaća svoj deo za kuću, čim je počela da zarađuje!

Zanimljivosti

DOBAR PEDAGOG ILI MAJKA MONSTRUM: Naterala sam svoju ćerku(16) da plaća svoj deo za kuću, čim je počela da zarađuje!

Potez ove majke izazvao je žestoke polemika na mrežama

Posao roditelja nije lak. Njihov zadatak je da svoju decu osposobe za život i nauče ih pravim vrednostima, naravno i vrednosti novca.

Tako se na forumu portala za roditelje Mumsnet, neimenovana majka požalila kako njena ćerka koja krajem oktobra puni 17 godina, a početkom leta je krenula na praksu koja joj je plaćena 14.500 funti godišnje (oko 17.000 evra) ne želi da ima bilo kakve finansijske obaveze u odnosu na porodicu.

– Moja ćerka nema nikakvih finansijskih obveza osim što svaki dan kupuje ručak, što ni ne mora da radi jer ima dovoljno hrane i kod kuće. Zamolila sam je da doprinosi našem domaćinstvu sa 50 funti nedeljno (oko 60 evra) – pojasnila je.

– Za to će joj biti osigurana sva hrana, pranje veša, topla voda koju može da koristi, vožnja autom gde god želi i otprilike kad god to poželi, vožnja autom do posla i sa posla svaki dan (blizu nas ne prolazi autobus) i druge uobičajene stvari – dodala je i nastavila:

– Uglavnom, ​​naterala me je da se osećam kao najgora majka na svetu što sam je to pitala. Objasnila sam joj da smo sada izgubili dečiji dodatak, a uskoro će i njen otac prestati da plaća alimentaciju, iako, da budemo pošteni, tih njegovih 17 funti nedeljno (20 evra) ne pravi neku razliku. Objasnila sam joj da ćemo dobijati manje novca, a troškovi su nam ostali isti ili su se čak povećali – ispričala je.

Takođe, tražila je od ćerke i da dodatno plaća telefonski račun za svoj novi iPhone X koji je kupila u julu iako je ćerka očekivala da će i taj trošak ići iz majčinog novčanika.

Pritom, njena mama nema nameru da taj novac potroši za sebe, već kaže kako će novac koji očekuje od ćerke svake nedelje da ide u fond za njeno polaganje vozačkog ispita.

Iako je u početku verovala kako je sve to dobro što je tražila od nje, ćerka joj je svojim durenjem i prigovorima poljuljala u tom uverenju pa je potražila savete drugih roditelja.

– Jesu li moji zahtevi nerazumni? Sad više nisam sigurna – napisala je.

Mnogi su je podržali na forumu uz komentare da je to odlična vaspitna metoda, a osim toga zašto ne bi pomogla majci kad već zarađuje toliki novac.

– Uopšte niste nerazumni! 16-godišnjakinja sa skoro 17.000 evra godišnje zarade mora da plati deo troškova zajedničkog života u domaćinstvu. Ostatak može da uštedi, što će je dovesti u finansijski vrlo dobar položaj.

Međutim, nisu se svi složili sa tim, pa je bilo oprečnih komentara. Bilo je i ljudi koji smatraju da je ova majka okrutna.

– Naravno da ste nerazumni. Tražite od 16-godišnjeg deteta da plati boravak u sopstvenom domu.

– Nije ni trebalo da imate decu ako ne možete da plaćate za njih – prenosi “The Sun”. (stil.kurir.rs)