JA NISAM DEČJI VRTIĆ! IMAM SVOJ ŽIVOT I RADIM: Haos zbog bake koja je tražila novac od ćerke da čuva unuka!

Ispovijesti

JA NISAM DEČJI VRTIĆ! IMAM SVOJ ŽIVOT I RADIM: Haos zbog bake koja je tražila novac od ćerke da čuva unuka!

“Baka servis” često je rešenje zaposlenih roditelja

Svaki roditelj zna da je pronalazak pouzdane i ne tako skupe dadilje koja će zaista da se bavi decom prava noćna mora.

Zbog toga se često okreću članovima porodice, ali bake i deke nisu uvek oduševljeni idejom da brinu o svojim unucima.

Konkretno, jedna baka na Reditu objavila je da je srećna što će čuvati svoje unuče, ali samo ako joj njena ćerka za to plati devet funti po satu. Tom izjavom podelila je ljude.

– Moja ćerka radi pet dana nedeljno, između sedam i osam sati dnevno, od 7.30 do 15.00. Pitala me je da li bih mogla da čuvam njenog sina dva-tri dana sedmično – pojasnila je baka situaciju.

Pristala je, ali pod uslovom da za to bude plaćena 1.250 dinara po satu. Ćerka je pristala, ali je zamolila da smanji iznos na 1.000 dinara po satu.

– Kaže mi da u suprotnom to neće moći sebi da priušti, a zarađuje skoro 2.400 po satu. Ja nisam dečji vrtić. Imam svoj život, radim i sama, i mislim da bi trebalo da razume da, ako čuvam njeno dete, ne mogu da idem na posao i da tako smanjujem sebi platu. Ona bi trebalo da to nadoknadi – dodala je ona.

Komentari korisnika Redita na ovu situaciju su različiti.

– Reci joj samo da ne želiš da čuvaš unuka. Tražiš joj više od pola njene plate. Očigledno je da to ne može da priušti – smatra jedna osoba.

– Trebalo bi za to da budeš plaćena, ali si loša osoba ako želiš ćerki da uzmeš toliko – slaže se druga.

– Da, možda će je dečji vrtić koštati više, ali tamo rade edukovane osobe sa sertifikatima. Kako možeš da tražiš koliko i oni? – upitala je treća.

– Ja bih na tvom mestu bila iskrena i rekla da ne želim da čuvam dete. Manipulišeš – zaključila je četvrta. (stil.kurir.rs)