POSLE 16 GODINA PRIZNAO DA JE MRZI! Usledio ŠOK OBRT, ovo ni on nije očekivao!

Ispovijesti

POSLE 16 GODINA PRIZNAO DA JE MRZI! Usledio ŠOK OBRT, ovo ni on nije očekivao!

Njegova iskrena ispovest je izazvala mnogo pažnje

Mnogo puta ste slušali o ljubavi na prvi pogled, ili vatrometu obostranih emocija koje su dovele do braka.

Međutim, postoje i sasvim drugačije ljubavne priče…

Ovo je ispovest neimenovanog muškarca koji je iskreno priznao da na dan venčanja nije voleo svoju suprugu . Kako kaže, sviđala mu se fizički, ali nije to bila ljubav na prvi pogled. Ipak, kroz godine zajedničkog života neke stvari su se promenile.

Prošle nedelje supruga i ja smo proslavili 16 godina braka. Mnogi su nam čestitali komentarima na Fejsbuku. Skupili smo mnogo lajkova. Bio je to dobro dan proveden s našom porodicom.

Dok sam kasnije te večeri razmišljao o tome, prisetio sam se naše godišnjice od pre nekoliko godina. Taj dan nije bio dobar… nimalo!

Oboje smo bili zauzeti i bili smo pod velikim stresom. Mnogo sam radio kako bih završio neke bitne stvari na poslu, a ona je imala gomilu telefonskih poziva na koje je morala da odgovori. Sećam se da smo bili nervozni do te mere da smo se posvađali više puta tokom dana. Na kraju smo se srušili na krevet oko ponoći i za nekoliko minuta oboje čvrsto zaspali.

Toliko o blaženoj, romantičnoj godišnjici, zar ne? Međutim, to je pravi život. To je stvarnost.

Svi često pokušavamo da održmo čaroliju s početka veze tokom celog braka, ali nam pritom nedostaje vrlo važan element rasta u vezi, koji mora da se dogodi.

Dan vašeg venčanja je dan za slavlje. Vaš brak u godinama koje slede je ulaganje. I kad smo već kod toga, kod ulaganja, priznajem da se nisam oženio najboljom prijateljicom pre 16 godina, a nismo bili ni duboko, blaženo zaljubljeni.

Ja ne verujem u ljubav na prvi pogled i ne rastapam se kad na Fejsbuku vidim statuse godišnjica na kojima ljudi pišu nešto poput: “Pre toliko i toliko godina sam se udala/oženio za svog najboljeg prijatelja, ljubav mog života, stenu na kojoj stojim, vetar ispod mojih krila”.

Ne kažem da je sve to pogrešno. U redu je objavljivati takve stvari. Ukoliko se osećate kao da ste doživeli ljubav na prvi pogled ili ste se pre mnogo godina udali za najboljeg prijatelja, to je sasvim u redu. Nisam ciničan, iskren sam prema vama.

Pre 16 godina nisam se oženio svojom najboljom prijateljicom i nije bilo ljubavi na prvi pogled kad smo se upoznali. Danas, 16 godina kasnije, oženjen sam najboljom prijateljicom i osećam duboku ljubav prema njoj, poštovanje.

“Zašto sada?”, pitate se. Zato što je, u stvari, pre nisam dobro poznavao. Na dan našeg venčanja poznavali smo se tek 16 meseci. To nije veoma dugo!

Sve ovo vam govorim jer ljubav je proces i to je istina. Brak je investicija koja s vremenom raste. To je putovanje. To je nešto što raste kroz zajedničko suočavanje s iskušenjima i kroz održavanje predanosti jedno drugom.

I kod prijateljstva je tako. Nije trenutno, niti dostiže punu dubinu u samo nekoliko meseci ili čak nakon godinu dana. Ljubav nije odredište na koje treba doći, ljubav je putovanje koje treba nastaviti i u potpunosti mu se predati, i u dobrim i lošim vremenima.

Nakon 16 godina, mnogo borbi, mnogo iskustava nalik dolasku na vrh planine, nekih izuzetno teških i iscrpljujućih situacija, ali i blaženih trenutaka, mogu da kažem ovo: “Volim svoju ženu više nego ikada pre. I mogu iskreno da priznam da mi je postala najbolja prijateljica”. (espreso.co.rs)