REŠITE SE MUVA PO OVIM VRUĆINAMA NA NAJLAKŠI NAČIN: Potreban vam je samo 1 SASTOJAK iz KUHINJE koji svi IMATE

975507_profimedia0087362579_ls.jpg

REŠITE SE MUVA PO OVIM VRUĆINAMA NA NAJLAKŠI NAČIN: Potreban vam je samo 1 SASTOJAK iz KUHINJE koji svi IMATE

Jednostavno prskajte prirodni rastvor po vašoj kuhinji tokom dana i trebalo bi da spreči muve da uđu

Sigurno ste primetili da smo, uz toplo vreme i širom otvorene prozore, dobili i uporne, nezvane goste u našim kućama. Muve, ose, voćne mušice i druge bube ulaze bez pardona u naše domove, a osim što dosadno zuje dok pokušavate da se opustite, ujedno traže i pogodno mesto gde će da odlože svoja jaja i da se počaste vašom hranom.

Stručnjaci, kako prenosi Mirror, savetuju kako da se korišćenjem prirodnih biljaka, bez hemikalija, bez trošenja novca i štete po bilo koga, rešite ovih malih letećih gostiju.

1. Napravite sopstveni prirodni sprej za odvraćanje muva

Muve mrze miris eteričnih ulja poput nane, limunske trave i lavande. Možete da napravite sopstveni prirodni sprej za odvraćanje muva dodavanjem nekoliko kapi bilo kog od ovih ulja u vodu u bočici sa raspršivačem. Preporučujemo lavandu kako bi sprej takođe ostavio svež miris u vašoj kuhinji. Jednostavno prskajte prirodni rastvor po vašoj kuhinji tokom dana i trebalo bi da spreči muve da uđu.

2. Čuvajte gazirana pića u frižideru i odmah obrišite prosuta pića

Obavezno obrišite tečnost prolivenu po površininama i prebrišite boce kako biste sprečili da privuku voćne mušice. Njih privlači ugljen-dioksid u gaziranim pićima, tako da, ako ova pića ne nađu u vašoj kuhinji, preseliće se na neko drugo mesto. Takođe gazirana pića čuvajte u frižideru kako biste držali voćne mušice dalje od njih.

3. Održavajte kantu za đubre suvom sodom bikarbonom

Šta god da stavite u kantu za đubre, tokom letnjih meseci će zbog povećane temperature imati ubrzan proces truljenja. To privlači muve, insekte i crve, pa je važno da tokom leta čistite i praznite kantu češće. Jedan sjajan trik je da pospete sodu bikarbonu na dno kante za otpatke pre nego što stavite novu kesu u nju. Soda bikarbona bi trebalo da apsorbuje sve mirise i tečnosti koje iscure iz kese.

4. Koristite jabukovo sirće da odvratite voćne mušice

Voćne mušice tokom leta mogu da izazovu pustoš u vašoj kuhinji, što često dovodi do rasipanja hrane jer ljudi ne žele da jedu voće koje dodiruju muve. Ako u vašoj kuhinji ima voćnih mušica, napunite čašu dopola jabukovim sirćetom i pokrijte je prozirnom folijom. Zatim probušite male rupe u foliji.

Ovo bi trebalo da privuče voćne mušice da uđu u čašu, nakon čega možete slobodno da ih pustite van svog doma. Takođe je važno da tokom letnjih dana svoje voće čuvate u frižideru.

5. Ne ostavljajte prljavo posuđe pored sudopere

U užurbanim letnjim mesecima, posebno tokom školskih raspusta, teže je pronaći vreme za pranje prljavog suđa. Međutim, ostavljanje posuđa pored sudopera će privlačiti muve. Preporučujemo vam da u leto operete sudove što je pre moguće kako biste sprečili da muve zagade vaše sudove bakterijama, pa čak i da polažu jaja na njih.

6. Držite hranu potpuno zatvorenu

Muve vole da polažu jaja na mestima gde je toplija temperatura, zbog čega hrana ne treba da ostane nepokrivena ni dok se hladi. Ostatke posle ručka spakujte u kesu ili plastičnu kutiju koja može potpuno da se zatvori kako biste sprečili da muve dođu u dodir sa njom.

7. Držite bosiljak u svojoj kuhinji da biste oterali muve

Poznato je da bosiljak odbija muve i komarce, što ga čini višenamenski korisnom biljkom u vašoj kuhinji. Ne samo da će zaustaviti muve, već se odlično slaže sa velikim brojem recepata. (espreso.co.rs)

scroll to top