OVE NAMIRNICE I PIĆA NIKADA NE UZIMAJTE PRIJE PLIVANJA: Ova hrana stvara grčeve, a zbog napitka ne možete da reagujete

Zanimljivosti

OVE NAMIRNICE I PIĆA NIKADA NE UZIMAJTE PRIJE PLIVANJA: Ova hrana stvara grčeve, a zbog napitka ne možete da reagujete

Većina ljudi ne vodi računa o hrani koju konzumira na moru. Svi jedva čekamo odmor, pa manje vodimo računa o ishrani, a tada se opuste i oni koji unose samo zdrave namirnice.

Ipak, postoje namirnice i pića koje nikako ne bi trebalo da jedete i pijete prije plivanja. Inače je pravilo da u vodu ne ulazimo barem pola sata poslije jela, a važno je znati da neka hrana i pića mogu biti prilično opasna.

Ljuta hrana
S obzirom na to da plivamo u vodoravnom položaju, refluks kiseline mnogima može da predstavlja problem. Ljuta i začinjena hrana ga još više komplikuje, pa bi najbolje bilo da izbegavate ljute umake, papričice i ostale namirnice ovog ukusa.

Alkohol
Ovo se naročito odnosi na mlade koji obožavaju dnevne žurke na plažama. Svima je poznato da alkohol smanjuje sposobnost reagovanja i adekvatne procene u datom trenutku, pa je logično da ga treba izbjegavati prioje ulaska u more.

Mahunarke
Mahunarke poput pasulja i graška sadrže puno vlakana koja su dobra za zdravlje, ali mogu izazvati nadutost, zatvor i grčeve, što vam može pokvariti ljetnje uživanje.

Energetska pića
Mnogima prija hladno energetsko piće za koje smo ubjeđeni da stvara osjećaj budnosti. Ipak, energetska pića mogu da izazovu proliv i mučninu, a velika je vjerovatnoća i da budete dehidrirani.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)