4 STVARI KOJE ŽENA SA 60 GODINA MORA DA ZNA: Evo šta će se promijeniti

Uncategorized Zanimljivosti

4stvari koje žena sa 60 godina treba da uradi – evo šta treba da znate da bi život bio srećniji i bolji!

Iako mnogi misle da život poslije 60 godine postaje izazovniji i neizvjesniji, ovo može biti jedan jako ispunjen i lijep period života. Bez obzira da li želite da putujete, radite, opustite se ili volontirate, nema razloga da život nakon 60. godine ne bude nevjerovatan.

Istina je da tijelo možda postaje sporije, da se suočavate sa nekim novim izazovima u životu, ali sada u to ulazite sa puno više iskustva, znate šta je ono što vam je potrebno da živite onako kako želite.

Donosimo vam 6 stvari koje žena sa 60 treba da uradi kako bi živjela bolje, zdravije i srećnije:

1. Vodite računa o svom tijelu i zdravlju – Istraživanja pokazuju da žene sa 60 godina mogu nastaviti da jačaju i da se osjećaju odlično ako ostanu fizički aktivne. Izaberite aktivnost koja vam prija – šetnja, plivanje, vožnja bicikla, teretana – sve ono što vaše tijelo ičini boljim, a vas raspoloženijim. Počnite već danas! Na formuma preporučuju da brojite svoje korake tokom šetnje i tako svakog dana postavljate sebi nove rekorde. Obavezno razgovarajte sa svojim ljekarom prije nego što započnete novi režim vježbanja. U zavisnosti od vašeg ukupnog zdravstvenog stanja i načina života, možda postoje neke vežbe koje su bolje od drugih.

2. Steknite nova poznanstva – Većina žena starijih od 60 godina, čak i žene koje su udate ili u vezi, imaju strah od usamljenosti. Bez obzira na status vaše veze, sada je vrijeme da izgradite sistem socijalne podrške koji će vas održati srećnim i zdravim do kraja života. Vi ste nevjerovatna osoba i imate toliko toga da podelite sa svijetom. Istražite svoje hobije sa ljudima koji isto misle. Uživajte u nekim društvenim aktivnostima bar jednom nedeljno, proširite krug prijatelja. Ako ste slobodni i želite da pronađete partnera, osvijestite da je definitivno moguće ponovo voljeti i vjerovati nakon 60. godine, ali je važno da radite na svom samopouzdanju i samosvijesti. Steknite i više prijatelja, povežite se novim i pozitivnim ljudima koji vam mogu ulepšati 60. godine.

3. Prihvatite starenje i volite svoje tijelo – Defintinivno je da smo sa godinama mudriji, a sa tom mudrošću bi trebala da dođe i svijest da je naše tijelo sjajno onako kako jeste, da ga volimo i prihvatamo. To ne znači da treba da zanemarite svoju formu, zdravlje i izgled, već da se trudite da ostanete aktivni, ali i da ne kritikujete svoje bore, kožu, težinu… Budite nežni prema sebi i osvijestite da ste lijepi i spolja i iznutra.

4. Birajte hranu koja je dragocjena za vaše tijelo – Učinite jelo lijepim i zdravim ritualom. Umjesto “nesvesnog jedenja” pred televizorom, budite promišljeniji i pažljiviji o svakom zalogaju hrane na tanjiru. Osvijestite koju hranu jedete, koliko i kako ona djeluje na vaš organizam. Kupujte pažljivo i razmislite o veličini porcija, ali to ne znači da budete na striktnoj dijeti, već s epovremeno častite omiljenim poslasticama.

U 60 – im godinama osvijestite da je sada vrijeme da učinite divne stvari za sebe i donesete kvalitetne odluke za svoj život. Gradite na svojim iskustvima, ali negujte radoznalost i prepustite se i novim avanturama života. Ostavite prošlost iza sebe, uzmite samo ono što vrijedi i raduje dušu. Ne razmišljajte koliko je budućnost neizvjesna, već živite ovde i sada, u potpunoj harmoniji sa sobom i svijetom oko sebe. (novi.ba)