MUŽ JOJ IZVRŠIO SAMOUBISTVO NA NJEN ROĐENDAN: Proverila sam internet PRETRAGU, to me je DOKUSURILO (VIDEO)

1216331_lori_ls.jpg

MUŽ JOJ IZVRŠIO SAMOUBISTVO NA NJEN ROĐENDAN: Proverila sam internet PRETRAGU, to me je DOKUSURILO (VIDEO)

Žena je odlučila da ispriča svoju priču na jednom od panela popularne konferencijske serije “TEDk Talks”.

Lori Pričard je pre nekoliko godina izgubila muža, a njena deca oca. Čovek je izvršio samoubistvo. Kako se kasnije ispostavilo, čovek je patio od depresije. Depresija koju niko nije primetio jer je bilo teško primetiti.

Žena je odlučila da ispriča svoju priču na jednom od panela popularne konferencijske serije “TEDk Talks”.

“Bio je petak, 16. avgust. Ustala sam u tri ujutru kao i svaki dan. Sišla sam dole i moj muž Trevis je radio ono što je radio svako jutro: skuvao mi je kafu i spremio doručak. Ali taj dan je bio drugačiji. Bio mi je rođendan.Tako mi je pored toga ostavio poklon i čestitku. Kasnije tog jutra spremao je našu decu za školu. Ustao je, obukao ih, nahranio, poljubio za rastanak. To je bio poslednji put da ga je neko od nas video “ – počinje žena svoj govor.

” Moj muž se ubio na moj rođendan. Bio je uspešan fizioterapeut. Imao je doktorat i divne roditelje. Ono što danas shvatam je da se nije ubio zbog mog rođendana. Izvršio je samoubistvo jer sutradan nije imao snage da preživi “, naglašava kasnije Lori Pričard.

Žena, pričajući svoju priču, ističe da nije primetila šta se dešava sa njenim mužem.

“U braku smo 15 godina. I sramota me je da priznam, nikad nisam primetila da je depresivan. Pretpostavljam da je bio klinički depresivan, ali je bio aktivan. On je, kaže, uradio više od mene za jedan dan”.

“Nakon što je umro, proverila sam istoriju pretraživača na našem kompjuteru, bila sam šokirana.“

Nekoliko nedelja nakon smrti, žena je pronašla svesku svog muža sa beleškama. Kako kaže, posebno ju je jedna rečenica potresla. Čovek je napisao: „Moram da odlučim da li će me moja bol progutati, da li ću u tome naći snagu i dati mi svrhu u životu”.

Lori ističe da je muž bio majstor u skrivanju svojih problema, nikada nije pričao o patnji, ali je u svojim dnevnicima te misli nazvao “nasilnikom u glavi”.

“Posle njegove smrti, proverila sam istoriju pretraživača našeg kompjutera, bila sam zapanjena brojem stranica koje je pogledao o samoubistvu i depresiji”, naglašava žena u svom govoru.

Kako mnogo puta kaže, nije primetila da se njen muž toliko bori sa bolešću. Nije bila svesna signala koje joj je on slao.

“Molim vas, ne budite kao ja. Ne dozvolite ljudima koje volite da vam oduzmu brigu od njih. Ne krivim sebe za smrt svog muža, krivim sebe što sam toliko slepa i što sam poverovala iluziji koju je stvorio”, kaže ona.

Depresija je medicinska dijagnoza koja zahteva lečenje. Depresija nije karakterna mana. Depresija nije slabost. (espreso.co.rs)

scroll to top