UDATA ŽENA MORA ZAUVIJEK DA ZABORAVI NA OVIH 7 STVARI: Da li se slažete?

Zanimljivosti

UDATA ŽENA MORA ZAUVIJEK DA ZABORAVI NA OVIH 7 STVARI: Da li se slažete?

Gotovo svaka žena sanja o savršenom braku i porodici. Da bi se to i postiglo, potrebno je da se prioriteti pravilno postave, odnosno da se na neke stvari koje smo radili pre braka – zaboravi. Isto važi i za muškarce!

1. Sebičnost

Ako ste bili jedino dijete u porodici, vrlo je vjerovatno da ste navikli da sve bude po vašem. Ali, kad uđete u brak, više ne sme da postoji samo “ja”, već sve više “mi”. Trebalo bi zaboraviti i na naviku da ste uvijek u pravu, jer će razlaz biti neizbežan. Za dobar brak važno je da oboje budete spremni na kompromis.

2. Najružnije žensko ponašanje

Svi mi imamo svoje trenutke bijesa i nervoze, ali niko ne može svakodnevno da trpi histeriju zbog svake sitnice. Takođe, ucjene, izlivi besa i gađanje partnera predmetima koji vam padnu pod ruku, nikako nisu osnova za dobar brak.

3. Neriješeni konflikti

Problemi koji se odlažu, emotivna uzdržanost i nizak nivo samokontrole su faktori koji mogu da ubiju i najdublja osjećanja.

4. “Ogovaranje” muža kod stranaca

Nema nikakvog razloga da vaše tajne i pikanterije iznosite strancima. Za to postoje dva glavna razloga – prvo, muž će se vjerovatno naljutiti, a drugo, društvo će promeniti mišljenje o njemu, ali i o vama.

5. Dijeljenje

Danas mnoge žene zarađuju jednako, ako ne i više od muškarca. Vjerovanje da je muškarac zadužen za izdržavanje porodice odavno je palo u zaborav, pa ne zaboravite da vaša plata nije vaš lični, već porodični prihod i da sa svojim suprugom treba sve da djelite, kao i on sa vama.

6. Ograničena intimnost

“Izbacivanje” muža iz kreveta kad god vam nešto ne odgovara nije dobra opcija. Takva manipulacija brzo će dosaditi svakom muškarcu i neće dugo čekati da vas ostavi ili potraži nežnost na drugom mjestu.

7. Opsesija

Briga za osobu koju volite je sasvim normalna, ali kada pređe u opsesiju, postaje nepodnošljiva. Dajte svom mužu vremena i prostora za njegov hobi, druženje s prijateljima, čitanje… Ne morate da budete njegova sjenka 24 sata dnevno i da znate svaki njegov korak. (novi.ba)