NA KRASTAVAC JE STAVILA MALO SODE BIKARBONE: Nekoliko dana kasnije, desilo se nešto fenomenalno!

Zanimljivosti

NA KRASTAVAC JE STAVILA MALO SODE BIKARBONE: Nekoliko dana kasnije, desilo se nešto fenomenalno!

Krastavci su izuzetno zdravi i niskolorični, jer sadrže 96 odsto vode

Međutim, upravo to je jedan od razloga zašto ih je teško dugo čuvati, jer brzo postaju kašasti.

Alis Bir, stručnjak za savjete potrošača u emisiji This Morning, govorila je o trikovima za skladištenje hrane koji joj produžavaju život.

Razgovarajući sa voditeljima Filipom Šofildom i Holi Viloubi, Alis je uzela krastavac: bio je od prošle nedelje, već prilično kašast, i nije bilo drugog izbora nego da ga baci. Alis je otvorila taj krastavac i mogli ste da vidite da je potamnio oko ivica i postao mokar i kašast. „Bio je u jednoj od onih plastičnih kesa iz supermarketa“, rekla je Alis.

U sljedećem kadru je izvadila krastavac koji se nalazio u frižideru u hermetički zatvorenoj plastičnoj posudi, uz jedan trik: Bio je u vodi u koju je dodala malo sode bikarbone.

„Soda bikarbona djeluje na buđ na koži krastavca. Pogledajte to“, rekla je Alis, pokazujući savršeno svjež krastavac čija je koža još uvijek čvrsta i ne pokazuje znake kvarenja. Voditeljka je probala parče krastavca i potvrdila da je ostao svjež i hrskav, dok Alis objašnjava da tako u vodi sa sodom bikarbonom može da stoji nedeljama.

Drugi način čuvanja krastavaca kako biste produžili njihovu svježinu je da ih umotate u papirni kuhinjski peškir. Dakle, skinite plastiku u kojoj ste je donjeli iz supermarketa, operite je i dobro osušite. Kada se osuše, umotajte ih u papirni peškir, mali peškir ili kuhinjski peškir i stavite ih u plastičnu kesu sa zatvaračem. Peškir će apsorbovati višak vlage. Međutim, ne zatvarajte kesu do kraja, dobro je ostaviti je malo otvorenom. Naime, krastavcima je potrebna cirkulacija vazduha. (novi.ba)