UPOZORAVAJUĆI ALARM DA VAM ORGANIZAM PROPADA: Glavobolja je samo 1 od simptoma da su vam krv i jetra zatrovani!

Zdravlje

UPOZORAVAJUĆI ALARM DA VAM ORGANIZAM PROPADA: Glavobolja je samo 1 od simptoma da su vam krv i jetra zatrovani!

Često se dogodi da toksini ne napuste tijelo već da se gomilaju u njemu.

Obratite pažnju na sljedeće signale koje vam tijelo šalje

Ovih sedam znakova ukazuju da vam je telo puno toksina. Zapravo samo jedan od ovih simptoma može biti alarm za hitnu detoksikaciju.

Toksini u naše tijelo ulaze iz raznih izvora, unutrašnjeg i spoljašnjeg zagađenog vazduha, pušenjem, iz pesticida, hrane koja sadrži vještačke sastojke i drugih. Često se dogodi da toksini ne napuste tijelo već da se gomilaju u njemu. Obratite pažnju na sljedeće signale koje vam tijelo šalje.

Nesanica

Nakupljanje toksina (naročito nakupljanje estrogena) uobičajeni je uzrok nesanice. Ako imate problema sa spavanjem, to može da znači da bi trebalo da pročistite jetru jer je nesanica često povezana sa problemima sa jetrom. Napici od brokolija, karfiola i sličnog povrća pomoći će u čišćenju jetre.

Letargija

Budite li se umorni i tromi, a osećaj letargije prati vas tokom cijelog dana, svakako bi trebalo da razmislite o detoksikaciji. Pokušate li da nedostatak energije nadoknadite stimulansima kao što su kofein i taurin samo ćete pogoršati problem. Naime, nakon kratkotrajnog osjećaja veće budnosti, dolazi do naglog pada tog osjećaja, nakon čega ćete se osjećati još umornije nego pre.

Glavobolje

Hronične glavobolje koje se stalno vraćaju mogu da alarmiraju na preveliku količinu toksina u tijelu. Zadržavanje toksina jedan je od najvećih uzroka tenzijskih glavobolja i migrena. Treba znati da se tokom procesa detoksikacije glavobolje mogu pogoršati, ali nakon što se detoksikacija završi trebalo bi u potpunosti da nestanu ili barem da budu znatno smanjenje.

Problemi sa kožom

U uklanjanju toksina iz tela našem organizmu pomaže i najveći organ, koža. Ukoliko glavni organi za uklanjanje toksina ne rade kako bi trebalo, tada u pomoć uskače koža. Da tijelo pokušava da se očisti od toksina možemo da prepoznamo po neuobičajenim stanjima kože, poput osipa i bubuljica, odnosno akni. Mnogi problemi s kožom ukazuju na to da organizmu treba čišćenje.

Žuti ili bijeli jezik

Jezik je važan pokazatelj u otkrivanju količine toksina u tijelu. Hrana koja u sebi sadrži toksine može poremetiti delikatnu sluz probavnog sistema što uključuje i jezik. Ako je na površini jezika vidljiv bijeli ili žuti sloj, gotovo je sigurno da se sistem za varenje bori protiv toksina.

Nakupljanje masnog tkiva na stomaku

Toksini koje unosimo kroz hranu i piće, ali i toksini koje udišemo mogu pospješiti nakupljanje masnog tkiva na stomaku. To se događa zato jer mnogi toksini koji se zadrže u tijelu dospeju u abdomen i ostanu tamo. Mogu se ukloniti jedino detoksikacijom. (novi.ba)