IMAO SAM SAMO 6 GODINA KADA SAM ZBOG GREŠKE LEKARA IZGUBIO BRATA: Porodična tragedija Ace Pejovića

Ispovijesti

IMAO SAM SAMO 6 GODINA KADA SAM ZBOG GREŠKE LEKARA IZGUBIO BRATA: Porodična tragedija Ace Pejovića

Pevač Aco Pejović prisetio se svojevremeno najbolnijeg perioda u životu

Aco Pejović jedan je od najpoznatijih naših pevača, a u prilog tome idu i veliki hitovi koje je nizao tokom karijere i pune dvorane na koncertima za koje se traži karta više.

Ali, put do uspeha nije bio lak, on je iz porodičnog doma otišao sa samo 14 godina, kada se iz Prijepolja preselio u Podgoricu na školovanje gde je živeo u školskom domu.

Aco se u jednom intervju svojevremeno prisetio porodične tragedije kada je sa samo šest godina izgubio brata.

Naime, njegova majka je 1976. imala blizanačku trudnoću, ali je greškom lekara jedna beba umrla. Pejovićev brat koji je preživeo dobio je ime Radojica po junaku iz epske pesme “Mali Radojica”.

– Mada je i tada postojao ultrazvuk, čuveni lekar iz Beograda nije video da je reč o dve bebe i ta katastrofalna greška dovela je do tragičnog ishoda jer se jedna beba bukvalno ugušila. Brat koji je uspeo da preživi imao je samo kilogram i četiristo grama na rođenju, a dobio je ime Radojica, po čuvenoj narodnoj epskoj pesmi “Mali Radojica”, o čijoj je hrabrosti i izdržljivosti ispevana legenda. Vremenom sam to prihvatio kao Božiju volju, rekao je Pejović jednom i dodao:

– Ne pitam sebe šta bi bilo kad bi bilo, ali često uradim ono jedino što mogu da učinim za njega – zapalim mu sveću kada odem u crkvu. E, sada, ne znam da li je to u redu ili nije, pošto kažu da se onima koji nisu kršteni ne pali sveća, ali ja to radim. Duša je duša, pa čak i dok je plod u majčinoj utrobi. I treba ceniti svaki život i ne davati sebi za pravo da ga prekineš. Zato smo svi mnogo pazili mlađeg brata, koji je danas momčina od dva metra i bavi se košarkom u našem rodnom gradu – rekao je Pejović.

On je takođe rekao da nikada neće zaboraviti preminulog brata i šok koji su tom prilikom doživeli.

– To je bio šok za sve, ali i za mene koji sam bio klinac. Prošlo je mnogo godina, ali jedna slika mi je ostala urezana u sećanje – kako otac izlazi uplakan iz bolnice. Bio sam dete i to me je mnogo pogodilo, da moj otac plače. Nikada neću zaboraviti očeve suze – iskren je bio pevač. (stil.kurir.rs)