Devojku zapanjio sopstveni odraz u ogledalu posle PROVODA: Bizarne simptome osetila je sledećeg jutra

Zdravlje

Devojku zapanjio sopstveni odraz u ogledalu posle PROVODA: Bizarne simptome osetila je sledećeg jutra

Dva dana nakon uživanja na festivalu, Rubi se probudila i otkrila da joj se lice udvostručilo

Mlada Britanka žurila je na muzički festival u istočnom Suseksu i našla se sa prijateljima 2. jula, a zaboravila je da stavi kremu za sunčanje. Njena hidratantna krema imala je zaštitni faktor, ali vrućina i znoj su ju isprale i pre nego što je došla na festival. Uprkos tome što je dan provela na suncu, Rubi Alis Bruer je rekla da nije osećala zatezanje ni peckanje na koži, pa je jednostavno uživala u muzici.

Tek sledeće jutro počela je da oseća svrb po vratu i, verujući da je to jednostavno osip od vrućine, trudila se da ga ne češe. Kako je dan odmicao, kolega je spomenuo kako Rubin vrat deluje natečeno, a zatim joj je svrb prešao na lice.

Dva dana nakon uživanja na festivalu, Rubi se probudila i otkrila da joj se lice udvostručilo, a oči zatvorilee, zbog čega je “izgledala poput lika iz filma The Goonies”.

– Kada sam se probudila, pokušala sam da otvorim oči i tada sam shvatila da ne mogu da ih otvorim do kraja. Ostala sam u šoku kada sam se pogledala u ogledalo i videla koliko mi je lice. Lice mi se udvostručilo, a od očiju je ostao samo mali prorez kroz koji sam mogla da vidim. Koža mi je bila puna mrlja i crvena, a ruke i vrat su imali osip – napisala je ona na Fejsbuku.

Ona dodaje da je izgledala poput lenjivca iz pomenutog filma ili veverice jer su joj obrazi bili toliko veliki.

– Moja mama skočila je iz kreveta kad me videla i rekla “bez panike, sada idemo u bolnicu” – prisetila se Britanka.

U Hitnoj pomoći je priključena na infuziju koja je sadržala antihistamine i steroide kako bi se smanjila oteklina. I lekari i porodica bili su uvereni da je u pitanju alergijska reakcija.

– Mama me je uvela unutra i razgovarala sa sestrom na pultu. Kako nismo znali šta je, rekla je da sam imala alergijsku reakciju. Pitali su me imam li alergije. Onda su mi stavili kanilu, dali mi lekove i pratili me da vide kako ću reagovati. Dali su mi injekciju antihistamina i injekciju steroida koji su malo smanjili oteklinu. Pratili su me pet sati, oteklina je malo splasnula, pa su mi prepisali steroide i antihistamin i poslali me kući – kaže.

Trebalo je tri dana da Rubino lice splasne, a zbog čega je otekla shvatila je tek kada je proguglala simptome. Nakon što je isključila mogućnost da je oticanje pokrenulo nešto što je pojela, Rubi je istražila svoje simptome na internetu i pronašla novinski članak sa fotografijama koje su izgledale kao ona.

– Kad sam došla kući rekla sam mami ‘ne može biti nešto što sam jela jer nisam imala unutrašnju reakciju. Očito sam bila na festivalu pa sam znala da sam dugo bila na suncu. Mama je pitala jesam li se namazala kremom za sunčanje. Počela sam da guglam ‘alergija na sunce’ i našla sam članak gde se neko “otrovao” suncem i videla sliku žene kojoj je lice nateklo. Zbrojila sam dva i dva. Bilo mi je malo olakšanje da saznam šta je to. Sada se samo bojim sunca – kaže.

Svoje iskustvo je podijelila kako bi upozorila na a važnost nošenja kreme za sunčanje i svakodnevno nosi SPF 50 kako bi izbegla da se to ponovi. (objektiv.rs)