Ema (25) se zaljubila u ZATVORENIKA kojeg je čuvala, pa razvila BIZNIS: Onda je sve pošlo naopako

Ispovijesti

Ema (25) se zaljubila u ZATVORENIKA kojeg je čuvala, pa razvila BIZNIS: Onda je sve pošlo naopako

Bila je zbunjena kada je njen telefonski broj pronađen na krijumčarenom telefonu drugog zatvorenika

Zatvorska službenica Ema Džonson (25) zaljubila se u zatvorenika Markusa Solomona u engleskom zatvoru “Sadburiju” i preko njega počela da prodaje mobilne telefone, čime je zaradila na hiljade funti. Ema bi takođe javljala svom ljubavniku u kada se vrše pretresi ćelija, rečeno je sudu.

Međutim, bila je zbunjena kada je njen telefonski broj pronađen na krijumčarenom telefonu drugog zatvorenika, a mreža prevare brzo se razotkrila kada su pronađene njene poruke upućene Solomonu.

Džonson je osuđena na 15 meseci zatvora, a Solomon je dobio 13 meseci na sudu u Derbiju, izvestio je Birmingem Lajv.

Sudija Džonatan Benet rekao je kako prihvata da se zaljubila u zatvorenika, ali da bi zatvorski službenici trebali da obavljaju svoju službu sa ponosom.

– Kada je to poverenje temeljno zloupotrebljeno na ovaj način, bitno je da oni koji budu proglašeni krivima dobiju kaznu kako bi se drugi odvratili od toga da slede njihov primer – rekao je.

– Mobilni telefoni u zatvoru se, nažalost, koriste kako bi se omogućilo onima unutra da nastave svoje kriminalne aktivnosti, olakšalo kretanje droge i za zastrašivanje svedoka. Zato je to Parlament proglasio krivičnim delom. Ne radi se samo o jednom ili dva telefona koji su “ušli” u zatvor, bila je to značajna količina – zaključio je sudija.

Tužiteljka Kejt Templ-Mejb rekla je da je Džonson bila zaposlena kao viša zatvorska službenica u “Sadburiju” gde je Solomon tada služio, u leto 2020. godine.

Istakla je da je Solomon premešten odatle u zatvor “Renbi” zbog zabrinutosti da “provode previše vremena zajedno”.

– Telefon je zaplenjen i na njemu je bio ubeležen broj koji je pripadao gospođici Džonson. Ona je uhapšena, njen telefon je zaplenjen i došlo je do preterane komunikacije između nje i gospodina Solomona. Bilo je očito da postoji zavera između njih i nepoznatih ljudi koji prenose mobilne telefone Solomonu za prodaju unutra – rekla je tužiteljka.

– Novac je išao na bankovni račun koji je pripadao gospođici Džonson i bilo je poruka u kojima je govorila o kupovini i preuzimanju tri iPhone-a 5s i dva iPhone-a 6s. Bila je jedna poruka o novcu koji je išao na njen račun u kojoj je rekla “u redu, samo mi javi da ga mogu da premestim na drugi račun”- dodala je tužiteljka. (objektiv.rs)