Naplaćivao kiriju od MRTVE žene duže od dve godine: Policija upala u stan i zatekla jezivu scenu

Svijet

Naplaćivao kiriju od MRTVE žene duže od dve godine: Policija upala u stan i zatekla jezivu scenu

Niko nije znao da je stanarka odavno pokojna, iako su komšije prijavile policiji da im je nešto sumnjivo

Stanodavac iz Londona je redovno naplaćivao kiriju od stanarke koja je ležala mrtva u njegovom stanu duže od dve godine, prenosi Dejli mejl.

Posmrtni ostaci 61-godišnje Šile Seloun pronađeni su u njenom domu u predgrađu Pekam u februaru ove godine. Policajci su razbili vrata na trećem spratu i, kako se navodi, otkrili njen skelet.

Identifikovana je na osnovu stomatološke dokumentacije, a policija je utvrdila da nije bilo sumnjivih okolnosti njene smrti, koja se verovatno dogodila u avgustu 2019. Šila, koja nije bila udata, dok njena otuđena porodica živi u Južnoj Africi, pronađena je mrtva na kauču.

Njene komšije su tvrdile da su još u oktobru 2019. godine više puta prijavljivale gadan smrad koji je dolazio iz njenog stana. Nakon stalnih pritužbi na miris i pisma koja su se gomilala ispred vrata, policajci su dva puta pozvani da provere. Međutim, policija je verovala da je ona dobro i da je bezbedna, kao i da nemaju dovoljan povod da uđu na silu.

Šilu su poslednji put videle komšije u aprilu 2019. Poslednju kiriju je dala u avgustu, ali je nakon što nije platila sledeću, agencija “Pibodi Hauzing”, preko koje se izdaje stan, podnela zahtev da se ženi iznos skida direktno sa Univerzalnog kredita. To je inače račun na koji država uplaćuje pomoć za plaćanje kirije socijalno ugroženim osobama.

Za sve to vreme niko nije probao da kontaktira Šilu, a onda je u stanu ugašen gas juna 2020. jer, tada već pokojna, žena nije otvorila vrata prilikom rutinske inspelcije instalacija.

Agencija je uputila pismo stanarima i izvinila se zbog “propusta”, dok je prema rečima mrtvozornika jako teško da nečija smrt prođe nezapaženo u stambenoj zgradi.

– Svaka smrt je tužna, ali teško je 2022. ležati neotkriven po svemu sudeći više od dve godine – rakao je dr Džulijan Moris i dodao da nije bilo pokušaja komunikacije komšiluka, stanodavca i inspekcije za gas sa preminulom ženom, prenose lokalni mediji. (objektiv.rs)