Od samo 2 sastojka: Za 10 minuta napravite najukusniji domaći sladoled

Zanimljivosti

Od samo 2 sastojka: Za 10 minuta napravite najukusniji domaći sladoled

Ukoliko ste od onih koji stalno ispituju nove ukuse sladoleda u pokušajima da nađu onaj najsavršeniji – možda ga možete i sami kreirati. Za najbolji domaći sladoled su vam u osnovi potrebna samo dva sastojka, desetak minuta i malo mašte.

Predstavljamo vam najpopularniji recept za domaći sladoled bez jaja i drugih teških sastojaka, koji inače nisu najbolji saveznici visokih temperatura.

Sastojci:

– 500 – 600 ml slatke pavlake

– 1 limenka zaslađenog kondezovanog mleka (oko 400 grama)

Priprema:

Kondezovano mleko staviti u šerpicu i staviti na ringlu. Na slabijoj temperaturi uz mešanje dovesti do tačke vrenja, smanjiti temperaturu i pustiti da se lagano kuva oko 4 minuta – tada treba da postane gusto. Staviti da se ohladi.

S druge strane, slatku pavlaku izmiksati i napraviti šlag, a onda sjediniti s ohlađenim kondenzovanim mlekom. Mikserom mutiti dok ne dobijete glatku penastu strukturu.

E, sad tu vaša kreativnost i ukus dolazi do izražaja, jer je smesa za sladoled gotova, a na vama je da ako želite dodate neko voće, čokoladu, karamel, različite prelive i ekstrakte vanile, orah, kokos, keks… Šta god da umešate – ne možete da pogrešite. Opet, ne morate ništa.

Na kraju vam ostaje još da izlijete smesu u posudu za zamrzavanje sa poklopcom i ostavite u zamrzivaču na nekoliko sati. (novi.ba)