Otvorila majčin KOVČEG u crkvi i ONESVESTILA SE od šoka: Kada je videla ZUBE pokojnice sve je bilo jasno

Svijet

Otvorila majčin KOVČEG u crkvi i ONESVESTILA SE od šoka: Kada je videla ZUBE pokojnice sve je bilo jasno

U tužbi se navodi da je zabuna koju su izazvali nemarni pogrebnici iz Nju Džersija

Porodica iz SAD je tužila pogrebno preduzeće nakon što je pogrešno telo stavljeno u kovčeg njihove majke.

Familija Kjung Dža Kim (93) traži astronomsku odšetu u iznosu od 50 miliona dolara i tvrdi da je žena obučena u odeću njihove majke i položena u kovčeg, piše USA Today.

U tužbi se navodi da je zabuna koju su izazvali nemarni pogrebnici iz Nju Džersija, prouzrokovala duševni bol i da je time rekršen ugovor.

Advokat porodice rekao je da će ogromna suma biti isplaćena Prezbiterijanskoj crkvi istine i crkvi Promis u Njujorku i Nju Džersiju ako tužba bude uspešna.

Kiung Dža je bila izrazito religiozna i aktivna u lokalnom prezbetarijanskom pokretu. Želja joj je bila da na večni počinak bude ispraćena uz poštovanje običaja njene vere. Međutim, sahrana je prekinuta zbog kardinalne greške, a druga sahrana nije mogla da se organizuje jer su termini u crkvi bili popunjeni.

Na kraju su telo žene, koja se doselila u SAD iz Južne Koreje 1975. godine, preneli u drugu crkvu i tamo održali improvizovani ispraćaj. Porodica tvrdi da je služba brzo završena čak i pre nego što je obavljena važna korejska tradicija bacanja zemlje na kovčeg.

Osoblje pogrebnog preduzeća je u početku okrivilo “čuda moderne nauke” za to što je Kjung Dža odjednom izgledao tako mladoliko.

– U crkvi sam otvorila kovčeg i rekla im da ovo nije moja mama, da izgledala mnogo mlađe – rekla je ćerka Kumi Kim na konferenciji za medije u utorak i dodala da se od bola i stresa onesvestila pored kovčega.

Kumin muž Tajčul Kim rekao je da motiv tužbe nije novac, već da se ovakve stvari više nikada ne ponove.

Pogrebno preduzeće je u početku insistiralo da nije napravljena greška, a priznali su tek kada je telo 70-godišnje žene, koja se takođe prezivala Kim, bilo na pola puta do grobnog mesta.

Kumi je dodala da su obezbedili tradicionalnu narodnu nošnju u koju je trebalo da obuku njenu majku, kao i veštačke zube. Međutim, protezu su našli ispod jastuka u kovčegu, dok je pokojnica imala sve svoje zube. (objektiv.rs)