Uhvatila muža sa LJUBAVNICOM, pa je “udarila” tamo gde nije očekivala: Sada čeka da joj legnu MILIONI

Svijet

Uhvatila muža sa LJUBAVNICOM, pa je “udarila” tamo gde nije očekivala: Sada čeka da joj legnu MILIONI

Žena je rešila da “na finjaka” istera pravdu i sud je bio na njenoj strani

Kineski sud naložio je ljubavnici oženjenog muškarca da supruzi mora da nadoknadi štetu i isplati joj 3,79 miliona juana, odnosno oko 65 miliona dinara, prenosi South China Morning Post.

Prema dokumentima koje je objavio Narodni sud Žuanžea u Liaoningu, žena prezimena Li tužila je suparnicu identifikovanu samo kao stanovnica Šiaošianga, a slučaj je privukao veliku pažnju u Kini jer je retkost da žena zahteva povraćaj “investicije” uložene u vanbračnog partnera.

Drugim rečima, Li je praktično zatražila sav novac koji je neverni muškarac prosleđivao ljubavnici, i to od 2008. godine, sve otkako je počeo da vodi paralelni život.

Li i njen suprug u brak su uplovili 1991. godine, a da tu nešto ne štima, Li je shvatila pre dve godine kada je otkrila da novac ne ide isključivo u njihovo domaćinstvo, izvestio je Šiaošiang Morning Herald.

On je tada priznao svoju vezu sa drugom ženom i otkrio da imaju desetogodišnjeg sina. Osim što joj je slao gotovinu, ljubavnici je kupio dva stana i automobil.

Budući da je sud u svojoj presudi zaključio da ni jedna strana u braku ne može da troši zajedničku imovinu bez pristanka partnera, ljubavnici je naloženo da vrati navedeni iznos.

Inače, tužena je izjavila ispred suda da je i ona tu ispala žrtva i da ju je prevrtljivi muškarac slagao kada joj je rekao da je razveden. Istakla je da ga je nagovarala da je oženi i službeno registruje njihovu zajednicu, ali i dodala da je on odugovlačio po tom pitanju koristeći razne izgovore.

Kako god okrenuli, utvrđeno je da je preljubnik povredio prava supruge i da je njegov odnos sa ljubavnicom bio “protivan javnim običajima”, a što pravnim sledom znači i da nije bio zaštićen zakonom.

Ljubavnica sada ima opciju da pokrene poseban slučaj i da tuži muškarca za alimentaciju. (objektiv.rs)