KADA JE UŠLA U PUBERTET POČELA JE DA JOJ RASTE BRADA: Brijala sam se 2 puta dnevno, a onda sam odlučila da odem u cirkus

Zanimljivosti

KADA JE UŠLA U PUBERTET POČELA JE DA JOJ RASTE BRADA: Brijala sam se 2 puta dnevno, a onda sam odlučila da odem u cirkus

Ako ste se pitali kako zaista izgleda život “bradate dame” iz cirkusa, ovo je pravi tekst za vas

U trenutku kada je Dakota Kuk, koja ima 30 godina, ušla u pubertet, primetila je rast dlačica na svom licu.

Ubrzo se posvetila kozmetičkim tretmanima, svake nedelje je odlazila na depilacije voskom i brijanju lica dva puta dnevno, smatrajući da će tako da se reši dlačica i da izgleda ženstveno.

Dakota se godinama osećala nesigurno i osuđenom zbog problema koji je nastao u pubertetu. Pala je u depresiju i anksioznost i nimalo nije poštovala sebe.

Uprkos tome što je prošla nekoliko testova, nikome nije bilo jasno sta je izazvalo Dakotinu dlakavost po licu. Lekari veruju da je to nešto u vezi sa njenim nadbubrežnim žlezdama, koje proizvode povišene nivoe testosterona.

“Prijatelji i porodica su mom očuhu skrenuli pažnju na problem koji imam, pa me je odveo kod lekara, a zatim i u salon gde sam po prvi put depilirala nešto. Bilo je dosta neprijatno, jer u to vreme sam htela da naučim kako da obrijem noge. Odrastala sam u takvom okruženju gde niko nije razumeo da imam problem, pa su mi i žene u salonu govorile da devojkama ne rastu dlake po licu”, ispričala je Dakota.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dakota The Bearded Lady (@dakotasbeard)

“Upala sam u veliku depresiju koja je trajala dugo, potonula sam od srama i pokušavala sam da sakrijem svoje lice a jednom nedeljno sam išla na depilacije. Došao je trenutak kada sam pronašla svoj prvi posao u maloprodaji. Tada sam brijala lice dva puta dnevno, jednom ujutru a zatim na pauzama na poslu. Šminkom sam pokrivala ožiljke od brijanja i osipa,” požalila se devojka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dakota The Bearded Lady (@dakotasbeard)

Sve se promenilo 2015. godine, kada je Dakota bila na zabavi sa drugaricom, koja joj je pričala o radu u cirkusu.

Dakoti se svidela ideja da bude bradata dama, pa je odlučila da se odrekne brijača i depilacija i pusti da joj izrastu dlake na licu.

“To je zaista bilo veliko olakšanje i započela sam svoje putovanje ka samopouzdanju i ljubavi prema mojoj bradi”, priseća se Dakota.

“U početku je bilo priločno neprijatno, dok sam puštala bradu, mnogo puta sam poželela da je sklonim. Sećam se kada je neko pokušao da me slika nakon puštanja brade. Bila sam jako zabrinuta zbog silnih pogleda ka meni, ali je došao i taj period kada me više nisu zanimali tuđi pogledi”.

Postepeno je Dakota počela da voli samu sebe i svoj izgled. Ona sada radi u cirkusu kao bradata dama.

“Moja porodica i prijatelji su mi pružili veliku podršku tokom mog puta da prihvatim samu sebe. Čak i moji pratioci na TikToku su takođe neverovatni. Dobijam samo reči podrške”, srećna je Dakota. (stil.kurir.rs)