BIZARNO: Žena rodila blizance, a kad su stigli rezultati odmah su pozvani NAUČNICI

Zanimljivosti

BIZARNO: Žena rodila blizance, a kad su stigli rezultati odmah su pozvani NAUČNICI

Devojka (19) rodila je blizance od dva oca nakon odnosa sa njima istog dana

Majka, koja je rekla da želi da ostane anonimna, dolazi iz malog portugalskog grada Mineirosa u državi Gojas.

Veruje se da je to tek 20. slučaj ili ‘heteroparentalna superfekundacija’ ikada zabeležen u svetu nakon što su oba muškarca imala pozitivne DNK testove za blizance.

Bizaran slučaj

DNK test je uradio muškarac za koga je verovala da je biološki otac blizanaca kada su imali osam meseci, ali je rezultat bio pozitivan samo za jednog od njenih sinova. Žena je rekla: „Setila sam se da sam imala se*s sa drugim muškarcem i pozvala ga da uradi test, koji je bio pozitivan. Iznenadila sam se rezultatima. Nisam znala da to može da se desi, a bebe su veoma slične.

U izvodu iz matične knjige rođenih i dalje se navodi samo jedan muškarac kao otac oba deteta, uz majku.

Majka je dodala: – On brine o nama oboje, mnogo mi pomaže i pruža im svu potrebnu podršku.

Naučnici na slučaju

Doktor Tulio Horhe Franko proučavao je metodu neobične trudnoće, za koju se veruje da je tek 20. poznati slučaj heteroroditeljske superfekundacije u naučnom smislu.

Doktor je za portugalske medije objasnio kada dođe do takve trudnoće:

– To se dešava kada dve jajne ćelije iste majke oplode različiti muškarci. Bebe dele genetski materijal majke, ali rastu u različitim placentama.

– Trudnoća je bila super, bez ikakvih komplikacija. Dečaci su rođeni zdravi i nikada nisu imali nikakvih zdravstvenih problema. To je izuzetno retko. To se dešava jednom u milion. Nisam ni slutio da ću u životu videti takav slučaj, rekao je doktor i ove nedelje odlučio da objavi priču o bebama blizancima. (objektiv.rs)