UBACITE OVA 2 SASTOJKA U ŠAMPON ZA KOSU KOJA SE BRZO MASTI: Kosa će poslije njega biiti duže čista,mirisna i zdrava

Zdravlje

UBACITE OVA 2 SASTOJKA U ŠAMPON ZA KOSU KOJA SE BRZO MASTI: Kosa će poslije njega biiti duže čista,mirisna i zdrava

Saznajte kako možete pripremiti šampon za kosu koja se brzo masti

Svi tipovi kose zahtijevaju svoju posebnu njegu. Ako vam se kosa često masti, potrebna vam je njega kose koja će smanjiti lučenje sebuma – a u tomu vam mogu pomoći biljke!

Postoje različiti šamponi i proizvodi, ali ako želite prirodnu njegu kose, bez kemikalija, u svojem domu možete napraviti šampon koji će vam pomoći u tome da kosa duže ostane čista i njegovana. U tu svrhu možete iskoristiti biljne čajeve koje možda već imate u kući – od mente i kadulje.

Dvije žlice listova mente i kadulje ubacite u posudu s 350 ml vode. Stavite na vatru i kuhajte oko 20 minuta. Kada voda zakipi, isključite vatru i procijedite dobiveni čaj. Ostavite ga da se u potpunosti ohladi. Nakon toga pomiješajte dobiveni čaj sa šamponom koji ima neutralnu ph vrijednost. Na kraju sve to dobro pomiješajte i vaš šampon je gotov.

Nanesite ga kao i svaki drugi šampon tijekom pranja kose. Dobro ga utrljajte i ostavite da djeluje 2 do 3 minute. Nakon toga isperite i osušite kosu. Osim što će vam kosu duže držati čistom, ona će biti mirisna, nahranjena i zdrava. (novi.ba)