5 ZNAKOVA DA VAS MUŽ NE POŠTUJE: Malo koja žena ovo može da izdrži!

Zanimljivosti

5 ZNAKOVA DA VAS MUŽ NE POŠTUJE: Malo koja žena ovo može da izdrži!

Ako muž počne ovako da se ponaša, zapitajte se zašto se to dešava

Uzajamno poštovanje je osnova svake veze, pa tako i bračne. Da li ste počeli da primećujete da vaš muž pokazuje prezir, kritikuje vas, ignoriše? Možda je vreme da pažljivije pogledate njegovo ponašanje i shvatite zašto se supružnik prema vama ponaša s nepoštovanjem.

Poštovanje je lepak koji drži dvoje ljudi na okupu. Uklonite ovaj element iz braka, a zajednički život pretvoriće se u pakao.

Muž je prestao da vas poštuje onaj momenat kada vidite ove znakove:

1. Tokom razgovora ne gleda vas u oči

Vaš muž je stekao naviku da ne obraća pažnju na vas kad razgovarate s njim. On: drži telefon, gleda televiziju, nešto drugo priča u trenutku kada pokušavate da mu prenesete nešto što vam je važno. Sve za šta je sposoban je klimanje glavom i davanje jednostavnih “da” i “ne” kao odgovora.

2. Prekida vas

Navikli ste na to da vam suprug ne dozvoljava da izrazite misao. On već unapred zna šta ćete mu reći i ne želi da vas sluša kako pričate o onome o čemu već zna. Čim otvorite usta, on vas demantuje. Njega ne zanimaju vaše misli, glavno za njega je da izrazi svoje mišljenje i postavi vas na svoje mesto.

3. Javno vas kritikuje

Kritika nije ništa loše, ali ona mora biti prikladna i pravovremena. Ukazivanje supruzi na njene greške i slabosti u javnosti nije samo nepoštovanje, već je direktna uvreda. Ovo je verovatno jedna od najstrašnijih stvari za koje je muškarac sposoban u odnosu na svoju ženu.

4. Zanemaruje vaše zahteve

Navikli ste na činjenicu da se od vašeg supruga mora mnogo puta tražiti da izvrši osnovne zadatke. Ili zaboravi ili nema vremena. U njegovoj glavi ima mnogo različitih zadataka, a vaši zahtevi nisu na prvom, pa čak ni na drugom mestu.

5. Smeje se vašim problemima

Vaš posao, hobiji, duhovni život za vašeg supruga su nešto smešno i nije vredno ozbiljnog razmatranja. Jasno kaže da su vaši problemi umišljeni i detinjasti, za razliku od njegovih velikih životnih problema.

Zašto se muž tako ponaša? Mogu biti čak 4 razloga za to:

1. Nesiguran je

Muškarac je možda ljubomoran na uspeh i samoispunjenje svoje žene. Nadoknađujući svoju nedoslednost, nesvesno pokušava da ponizi ženu, svede je na svoj nivo.

2. Umoran

Možda suprug puno radi i objektivno je veoma umoran. Nedostatak snage i stres dovode do činjenice da muž ne želi da razgovara i sluša. Potrebno mu je jedno – da ga svi u kući ostave na miru.

3. Žena je kriva

Nepoštovanje žene može biti reakcija na njeno ponašanje. Ovo je često simetričan odgovor na slično ponašanje partnera.

4. Prirodno je takav

Možda je čovek jednostavno kritičan prema svima. Takav mu je karakter, koji se ne može ispraviti. Tokom perioda zaljubljenosti, žena to nije želela da primeti, možda joj se to tada i svidelo. Ali vreme i svakodnevni život brišu sve iluzije, ostavljajući vas licem u lice sa likom druge osobe. (stil.kurir.rs)