POMIJEŠAJTE 3 NAMIRNICE I UKLONITE CRVENILO NA OBRAZIMA: Recept za masku koja regeneriše i umiruje kožu u predjelu jagodica

Zdravlje

POMIJEŠAJTE 3 NAMIRNICE I UKLONITE CRVENILO NA OBRAZIMA: Recept za masku koja regeneriše i umiruje kožu u predjelu jagodica

Maska od 3 namirnicama koja skida crvenilo lica – napravite je jednostavno i umirite kožu na jagodicama u hladnim danima!

Suočavanje sa crvenom kožom na obrazima, najčešće ispod očiju, u predelu jagodica, uglavnom se događa u hladnim jesenjim i zimskim danima kada je koža iritirana hladnoćom i vjetrom. Tada je koža nadražena, suva, možda čak i ispucala – zato je potrebna adekvatna dnevna i noćna njega sa proizvodima koji odgovaraju vašem tipu kože.

Ako je koža učestalo crvena i bolna, ne samo usled hladnoće i vetra, potrebno je da se konsultujete sa dermatologom i dobijete mišljenje i terapiju od stručnjaka.

Kada želite tokom hladnih dana da smanjite rizik od crvenihobraza i osvežite i nahranite nadraženu i suvukožu, isprobajte sljedeću prirodnu masku od samo 3 sastojka.

Sastojci:

1 kašika meda
2 kašike jogurta
⅓ šolje ovsenih pahuljica

Priprema:

Pomiješajte vrelu vodu i ovsene pahuljice i ostavite da odstoji par minuta da pahuljce nabubre. Zatim u smjesu sipajte 1 kašiku meda dok je još topla i miješajte. Dodajte jogurt i dobro izmiješajte. Operite lice i vrat toplom vodom i sredstvom za čišćenje bez ulja da biste uklonili šminku i otvorili pore. Nanesite masku ravnomjerno i ostavite da odstoji na licu oko 15 minuta. Uklonite masku mlakom vodom, nježno obrišite mekom krpom ako je potrebno. Kada uklonite masku, naprskajte kožu hladnom vodom da zatvorite pore, a zatim osušite mekim peškirom.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)