Oprostili ste mu neverstvo, ali ovih pet znakova pokazuje da će vas ON prevariti ponovo!

Zanimljivosti

Oprostili ste mu neverstvo, ali ovih pet znakova pokazuje da će vas ON prevariti ponovo!

Kako da prepoznate kompulsivnog varalicu?

Verovatno jedna od najtežih stvari je oprostiti nekome preljubu.

Rešili ste da svom partneru, ali i vašoj vezi date drugu šansu.

Međutim, crv sumnje će uvek postojati, čak i ako se vi pravite da nije tako.

Ali, to što ste mu oprostili preljubu, ne znači da se to neće dogoditi ponovo, a na ove signale morate da obratite pažnju.

1. Možda se osećate više kao objekat, nego što se osećate voljeno
Pošto su, kao i u svakoj zavisnosti, osećanja zakopana i nisu lako dostupna, partnerka kompulsivnog varalice će se osećati kao predmet njegovog zadovoljstva. To se naročito vidi u intimnim odnosima. Filmovi za odrasle, fantazija, “prljavi” govor, se*sualne igračke i razne metode za ometanje prave veze, mogu biti oslonac kod kompulsivnih varalica.

Za njih vođenje ljubavi nije vezano za intimnost. To je oblik zabave ili validacije. Žene koje su imale veze sa zavisnikom od vođenja ljubavi navode da se nisu osećale cenjeno ili istinski voljeno.

Suprotno od ovoga je osećaj voljenosti i ljubavi tokom intimnog odnosa. To znači da muškarac “čuje” ženina osećanja i želi da sazna dubinu njenog srca i duše. Vođenje ljubavi je još jedan oblik komunikacije, a intimnost doprinosi osećaju povezanosti para.

2. Osećate da ste van ravnoteže, umesto da osećate stabilnost i sigurnost
Kada su u kontaktu sa partnerom koji je sklon kompulsivnim se*sualnim aktivnostima, žene su često opisivale osećaj kao da voze bicikl i da ih neprestano neko gura sa njega. Tada se osećaju kao da moraju da se vrate na bicikl i ponovo pronađu ravnotežu. Ovaj osećaj nastaje zbog laži i dvostrukih života koje muškarci vode.

Muškarci su obično veoma dobri u skrivanju svojih spoljašnjih aktivnosti, ali njihovi partneri osećaju da nešto nije u redu. Postoje stvari koje se jednostavno ne poklapaju, a čak i bez očiglednih činjenica koje bi podržale njihova osećanja, s vremenom, žene počinju da budu na oprezu i veoma osetljive na ponašanja koja nemaju smisla.

Kada je žena u vezi sa muškarcem koji je ili napravio grešku ili je usred greške, njena intuicija će biti na oprezu da otkrije šta se dešava.

Možda će otkriti da njena pitanja dovode do otkrića da se nešto dešava i da postoje problemi u vezi koje treba rešiti.

Većina muškaraca želi da se nosi sa problemom, ako nisu kompulsivne varalice. Biti u duploj vezi za njih nije prijatno, niti im prija laganje. Neprijatno je otkriti aferu, ali u mnogim slučajevima muškarac je spreman da ispravi greške i poboljša vezu.

3. Osećate krivicu kada on treba da preuzme odgovornost
Kao i kod svake zavisnosti ili kompulsivnog ponašanja, zavisnik krivi supružnika za svoja osećanja i ponašanja i ne preuzima ličnu odgovornost, za bilo koji od problema ili nesporazuma.

Na primer, žena može da ispituje muškarca o tome gde je bio. On negativno reaguje na negativnu reakciju, jer krivi ženu što je radoznala, zahtevna ili kontroliše. Odjednom je fokus na njoj.
U slučaju greške, čoveku je obično neprijatno zbog laganja i on se suočava sa svojom greškom i preuzima odgovornost i ulaže napore da ispravi ponašanje.

4. Sumnjate da laž i obmana idu dublje od same prevare
Ako je muškarac razvio naviku da laže i vara, žena će na kraju otkriti i pronaći dokaze da se nešto dešava. Tipična kompulsivna varalica provodi mnogo vremena postavljajući zasedu ženi napadima koji joj nikada ne dozvoljavaju da sagleda dubinu problema.

Najverovatnije, čovek već dugo laže čak i o malim stvarima.

Afera postaje način na koji se muškarac bavio problemom u braku. Suočavanje sa nesporazumima, ogorčenjima i problemima u komunikaciji može pomoći u rešavanju problema i vraćanju odnosa na pozitivan tok.

5. Sumnjate da su disfunkcionalni obrasci u vašoj kući i vezi dublji od pukog varanja
Kompulsivne varalice, često potiču iz porodice u kojoj je varanje preovlađivalo kod jednog ili oba roditelja. Porodica predstavlja uzore ponašanja.

Bilo da se radi o osećanjima, iskustvima ili preuzimanju lične odgovornosti, porodice pokazuju nepošten način života. Može postojati tolika potražnja za perfekcionizmom ili nerealnim očekivanjima, da osoba odrasta osećajući stid zbog svojih osećanja, ponašanja i misli.

Kompulsivno varanje može da formira veoma kruto ili previše opušteno detinjstvo. Seksualno zlostavljanje, fizičko zlostavljanje i druge zavisnosti su uobičajena pojava u istoriji kompulsivnog varalice. Unutra je veoma usamljena i nesigurna osoba.

Nekadašnja afera se možda razvila iz nedostatka fizičke ili emocionalne veze u braku, ali istorija u njihovim porodicama je obično stabilnija i dozvoljava greške i učenje. Ovakva atmosfera dovodi do veće šanse za oporavak veze.

Afere su bolne i dešavaju se mnogo češće nego što bi društvo želelo da se dešava. U slučaju kompulsivnih varalica, oporavak zahteva svakodnevnu posvećenost iskrenosti prema sebi i drugima. (objektiv.rs)