KAKO ŽIVI NAJBOGATIJI SULTAN NA SVETU: Ima 7000 automobila, zlatni avion, vilu od 2 miliona kvadrata i HAREM sa 100 žena

Zanimljivosti

KAKO ŽIVI NAJBOGATIJI SULTAN NA SVETU: Ima 7000 automobila, zlatni avion, vilu od 2 miliona kvadrata i HAREM sa 100 žena

Sultan od Bruneja je najbogatiji čovek na svetu, što mu daje za pravo da novac troši kako mu se prohte

Upravo je Sultan od Bruneja, Hasanal Bolkiah ibni Omar Ali Sajfudijen III jedan od najbogatijih ljudi na svetu. Sigurno se pitate šta sve on poseduje?

Izvori tvrde da sultan od Bruneja poseduje 7.000 luksuznih automobila, a od toga 365 ferarija, 275 lamborginija, 258 aston martina, 172 bugatija, 230 poršea, 350 bentlija, 600 rol rojsova, 440 mercedesa, 265 audija, 237 audija, 237 jaguara, 237 bencina i rovera. Ali to nije sve.

Sultan živi u kraljevskoj palati koja se prostire na ogromnih dva miliona kvadratnih metara. Prema Ginisovoj knjizi svetskih rekorda ova palata je najveća na svetu. Spoljni enterijer čini kupola od dvadeset dvokaratnog zlata, 1.700 soba, pet ogromnih bazena i 257 kupatila. U palati se nalazi i 110 garaža, ima 564 lustera kojima je za rad potrebno 51.000 sijalica.

Vrednost njegovog bogatstva procenjuje se na oko 35 milijardi evra, i on nosi titulu i najbogatijeg vladara na svetu.

Pored svih ovih neverovatnih stvari priča se da sultan ima i harem. Priča se da je sultan od Bruneja zajedno sa bratom imao sopstveni harem u palati, gde je organizovao raskalašne žurke, a mediji su o njima pričali kao o “stalnim saučesnicima u hedonizmu”. Džefri, sultanov brat je imao jahtu koju je nazvao “Si*e”, a dva manja broda krstio je imenima “Bradavica 1” i “Bradavica 2”.

Bivša mis Kalifornije i Amerike Šenon Marketić 1997. otkrila je da je bila seksualna robinja na dvoru, u koju je prvobnitno došla da radi na promociji i marketingu za platu od 3.000 dolara dnevno. Sve se završilo tako što je u realnosti danonoćno bila na usluzi Džefriju, a otkrila je da je bila podvrgnuta ponižavajućem tretmanu i da je 32 dana bila zatvorena u sultanovoj palati.

Šenon je pokušala i da tuži sultana i princa pred američkim sudom, ali se to okončalo time što je braći odobren imunitet od zakonskog gonjenja, s obzirom da su šefovi država. U sudskim dokumentima stoji i da je Marketićeva svedočila da je pored nje bilo još od 30-100 žena u sultanovom haremu.

Džilijen Loren napisala je i knjigu “Moj život u haremu”, gde je iznela istinu o boravku u Bruneju. Ona je tamo stigla kada je imala samo 18 godina, a bila je raspologanju princu Džefriju sa još 40-ak drugih devojaka. Otkrila je da ju je posle godinu dana i nakon što je spavala sa njim više od stotinu puta, jednostavno “poklonio” sultanu koji je insistirao na tome da ga isključivo oralno zadovoljava.

Sultan je imao tri žene, od kojih je prva njegova bliska rođaka, koja je radila kao stjuardesa i TV voditeljka. Ima ukupno 12-oro dece, a svoj raskošan način života preneo je i na sinove, koji ni u čemu ne zaostaju za ocem. Na primer princ Abdul Malika, njegov trećerođeni sin, oženio se 2015, a “Forbs” je ovo venčanje opisao kao “kraljevsko venčanje koje je pobedilo sva kraljevska venčanja”. Trajalo je nedelju dana, a mladenci su na glavnoj ceremoniji bili ukrašeni u neobične kombinezone optočene draguljima, dok je mlada držala buket od dragulja i plemenitih metala umesto cveća.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mateen (@tmski)

Venčanje je trajalo 7 dana!

Još jedan od sultanovih sinova – princ Abdul Matina voli da se kupa u luksuzu i da to javno pokazuje. Važi za pravu Instagram senzaciju na kom ga prati više od milion ljudi, a on rado deli detalje sa papreno skupih putovanja i kači fotografije sa jahti, privatnih aviona ili dok igra polo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mateen (@tmski)

Tu nije kraj – i princ Azim, sultanov drugi sin, poznat je po tome što organizuje ekstravagantne zabave sa slavnim gostima, uključujući Pamelu Anderson, Dženet Džekson i Maraju Keri. (stil.kurir.rs)