MAJKA GA OSTAVILA U KONTEJNERU, A ON POSTAO MILIONER: Tragičnu sudbinu iskoristio na pravi način, pa dokazao da ima OGROMNO SRCE!

Zanimljivosti

MAJKA GA OSTAVILA U KONTEJNERU, A ON POSTAO MILIONER: Tragičnu sudbinu iskoristio na pravi način, pa dokazao da ima OGROMNO SRCE!

Fredi Figers, koji trenutno radi kao izvršni direktor kompanije vredne 62 miliona dolara koju je osnovao dok je još bio mladić, a u njegovom posedu se nalazi i ćetiri patenta.

Ipak, ono šo je posebno kod ovog momka je to što nije došao iz bogate porodice, naime rođen je u Kunsiju (Florida) i majka ga je ostavila u kontejneru ubrzo nakon rođenja. Nejtan i Beti Figers usvojili su ga kada je imao samo dva dana, piše Bored Panda.

Sada osnivač i izvršni direktor kompanije, Figers je od detinjstva uključen u tehnologiju. Kada je imao 9 godina, dobio je prvi računar koji je sam popravio. Sa 12 godina već je radio kao kompjuterski tehničar, a tri godine kasnije osnovao je kompjutersku firmu.

Kada je njegovom usvojitelju dijagnostifikovana Alchajmerova bolest, napravio mu je patike sa ugrađenim GPS signalom i mogućnošću dvosmerne komunikacije. Program je prodao kompaniji iz Kanzasa za 2,2 miliona dolara.

Godinu dana kasnije, uložio je novac da pokrene danas najveću telekomunikacionu kompaniju u vlasništvu Afroamerikanca.

Figers je sa 24 godine već kreirao i dizajnirao 80 programa, a pored neverovatnog uma i radne etike, ima i zlatno srce , te sponzoriše programe za mlade, stipendira školarce i studente, plaća račune penzionerima. (kurir.rs)