Beba nije mogla da SEDNE, a onda su majci rekli nešto jezivo: To je možda JEDINI slučaj na planeti

Svijet

Beba nije mogla da SEDNE, a onda su majci rekli nešto jezivo: To je možda JEDINI slučaj na planeti

Dečak takođe nije bio u stanju da napravi nekoliko drugih pokreta koji bi trebalo da su rutinski čak i u tom uzrastu

Kada trudnoća protekne po planu, porođaj bez ikakvih problema, a pregledi i analize utvrde da je novorođenče potpuno zdravo, roditelji opravdano srećni vode svoje dete kući, ne očekujući da će im se za par meseci “srušiti ceo svet”. Međutim, jedna majka iz Velike Britanije saznala je da njen sin može imati ozbiljne smetnje u razvoju, iako u startu nisu pronađene nikakve abnormalnosti.

Naime, šokantan i jako neobičan poremećaj dijagnostikovan je kod dečaka starog devet meseci, za kojeg je teško poverovati da je uopšte bolestan. Sve je počelo kada je majka Kler Dan (33) primetila da njen sin pokušava da sedi uspravno, ali mu ne uspeva.

Dečak takođe nije bio u stanju da napravi nekoliko drugih pokreta koji bi trebalo da su rutinski čak i u tom uzrastu. Žena je odamh videla da nešto nije u redu i odvela malog Badija kod lekara.

Nažalost, ono što je čula bilo je veliko iznenađenje za nju. Nakon što su uradili magnetnu rezonancu, specijalisti su otkrili da ima cistu na mozgu i retku hromozomsku abnormalnost.

– Ako se cista ne leči, doktori su rekli da bi Badi mogao da pati od napada u budućnosti – rekla je dečakova majka za San.

Nakon što je majka čula dijagnozu, lekari su je obavestili i da će se njen sin zbog ovog neobičnog stanja razvijati sporije od druge dece. Poremećaj koji su otkrili lekari je toliko redak da je vrlo moguće da je Badi jedini takav slučaj na svetu.

– Ljudi mi kažu da prestanem da upoređujem svoje dete sa drugom decom i ja to donekle shvatam. Ali ne bih obavila svoju dužnost da nisam izrazila zabrinutost – rekla je majka
bolesnog dečaka.

Kako prenose britanski mediji, hromozomska abnormalnost od koje pati dečak je promena DNK koja postaje očigledna malo nakon rođenja bebe, ali nije primetna tokom trudneće ili na samom porođaju.

Posle više poseta bolnici, detetu je takođe dijagnostikovano opšte zaostajanje u razvoju. Govor, kretanja i interakcija sa ljudima će mu biti mnogo teži nego zdravoj deci. Takođe nije poznato da li će dečak moći samostalno da hoda. (objektiv.rs)