NAPITAK “ČISTAČ” IZBACUJE NAGOMILANE TOKSINE IZ CRIJEVA: Pomiješajte 4 sastojka sa malo vode, pije se ukupno 15 dana!

Zdravlje

NAPITAK “ČISTAČ” IZBACUJE NAGOMILANE TOKSINE IZ CRIJEVA: Pomiješajte 4 sastojka sa malo vode, pije se ukupno 15 dana!

Napitak za detoksikaciju crijeva i organizma – pravi s elako od 4 sastojka i pije se 15 dana!

Povremena detoksikacija je ključna za zdrav stomak, crijeva, organizam uopšte. U našem organizmu se kroz razne hemikalije i nezdrave materije koje unosimo naskupljaju toksini, koje je neophodno izbaciti iz tijela kako bismo sačuvali zdravlje.

Najvažnije je da očistite crijeva, organ koji predstavlja filter organizma i kroz koji toksini prolaze. Simptomi koji ukazuju da je crevima potrebna detoksikacija su: zatvor, nadimanje, problematična koža, česte urinarne infekcije, oštećenje pamćenja, promene raspoloženja. hroničan umor, bol u mišićima i zglobovima.

Izbalansirana i organska ishrana, koja se sastoji od svježih i cjelovitih namirnica, voća i povrća, ključna je za detoksikaciju. Postoje u našem jelovniku brojni prirodni pomagači koji mogu podstaći da izbacite iz crijeva toksine. Jedan od njih je sljedeći prirodni napitak.

RECEPT ZA NAPITAK “ČISTAČ” ZA DETOKSIKACIJU CRIJEVA

Sastojci:

100 ml prokuhane vode
200 ml prirodnog jogurta ili kefira bez aditiva
1 kašika mljevenog lanenog semena
1 kašika soka od iscijeđenog limuna
prstohvat cimeta

Priprema: Sve sastojke, osim vode, dobro izmešajte u jednoj šolji. Zatim dodajte postepeno vodu kako biste razblažili napotak. Meru možete podijeliti na dva djela. Posebno će pomoći kod zatvora i nadimanja, ali napitak treba izbjegavati ako imate dijareju.

Možete ga konzumirati jendom dnevno u narednih 15 dana u cilju detoksikacije creva i organizma. Ukoliko imate zdravstvenih problema, prije upotrebe napitka, konsultujte se sa ljekarom. Napitak nije zamena za obrok, ali je vžano da se u procesu detoksikacije hranite zdravo. (novi.ba)