Dečak (11) snimljen kako uči na ulici: Onda je usledilo nešto NEVEROVATNO, ovo niko nije očekivao (VIDEO)

Svijet

Dečak (11) snimljen kako uči na ulici: Onda je usledilo nešto NEVEROVATNO, ovo niko nije očekivao (VIDEO)

Kada se internetom proširio snimak vrednog dečaka kako sedi na ulici, pojavila se neočekivana pomoć

Mali Peruanac, Viktor Martin Angulo Kordoba (11), bio je prisiljen da uči i radi domaće zadatke ulici, pod svetlom ulične rasvete jer njegova majka nije imala novca da plati struju.

Ipak, kada se internetom proširio snimak vrednog dečaka kako sedi na ulici, usledilo je nešto neverovatno i tada se pojavila neočekivana pomoć.

Jakob Jusuf Ahmed Mubarak (31), milioner iz Bahreina, doputovao je u Peru sa namerom da promeni dečakov život.

On je prilikom te posete obećao da će da renovira kuću i doda još jedan sprat. Odmah je platio uvođenje električne struje, a na ovako plemenit čin se odlučio jer je i sam imao slično detinjstvo.

Nije se ni tu zaustavio, već je obećao i da će donirati novac za Víktorovu školu.

Njegova majka je izjavila kako se Víktor pitao kako je uopšte moguće da neko s drugog kontinenta dođe da vidi baš njega.

– Zahvalna sam ljudima koji žele da pomognu meni i mom sinu, zahvalna sam iz sveg srca što imaju toliko dobrote u sebi i što su pronašli vremena da dođuu moj skromni dom, naročito zato što niko drugi to nije učinio – dodala je Víktorova majka.

Víktor je rekao da želi da se školuje i postane policajac kako bi se borio protiv korupcije koja je veliki problem u toj južnoameričkoj zemlji. (objektiv.rs)