Policija digla uzbunu zbog misterizne TORBE: Kada su je otvorili POSTIDELI su se

Svijet

Policija digla uzbunu zbog misterizne TORBE: Kada su je otvorili POSTIDELI su se

Nakon pomne pretrage, ekipa je u tašni pronašla samo “proizvode za odrasle”

Stručnjaci za eksploziv u japanskoj policiji stigli su ove nedelje po dojavi na parking na kojem je bila sumnjiva aktovka u kojoj su umesto bombe pronašli erotske igračke.

Policija u Kakegavi, u centralnom Japanu, primila je u sredu poziv u vezi sa torbom ostavljenom kod gradskog groblja, rekao je u četvrtak za AFP portparol policije. Posumnjavši da je reč o eksplozivnoj napravi, na teren je poslata policijska ekipa, a saobraćajnice u krugu od 300 m bile su zatvorene tri sata. Lokalni mediji su čak angažovali helikopter kako bi snimio opasnu operaciju stručnjaka za eksploziv.

Međutim, nakon pomne pretrage, ekipa je u tašni pronašla samo “proizvode za odrasle”, kako se pristojno izrazio portparol policije. Kako pišu tamošnji mediji, to mesto je poznato kao divlje smetlište.

Japanska policija je zadnjih nedelja bila u pripravnosti zbog državne sahrane bivšeg premijera Šinza Abea 27. septembra u Tokiju. Policija je na meti kritike zbog propusta u zaštiti bivšeg premijera koji je ubijen 8. jula dok je držao predizborni govor u gradu Nari. (objektiv.rs)