Bio je klinički MRTAV 90 minuta, pa ČUDOM oživeo i opisao šta je video: Tamo nema nikakvog svetla

Ispovijesti

Bio je klinički MRTAV 90 minuta, pa ČUDOM oživeo i opisao šta je video: Tamo nema nikakvog svetla

Alister kaže da mu ne smeta što ne zna šta je sa druge strane, sve dok je živ i u dobroj formi

Čovek iz Australje, koji je bio klinički mrtav 90 minuta, govorio je o zastrašujućem iskustvu na granici života i smrti, dok su se lekari borili za njegov život.

Alisteru Blejku (61) je stalo srce u ranim jutarnjim satima dok je spavao pored supruge Melinde.

Melinda je odmah krenula da ga reanimira, dok je čekala da stigne Hitna pomoć. Kada su medicinari, nakon 20-ak minuta, stigli Alister nije davao znakove života. Lekari su oko sat vremena pokušavali da ga ožive i čak osam puta primenili defibrilator. Posle sat i po drame, Alisteru se čudom vratio puls.

– Tehnički, bio sam mrtav 90 minuta. Sećam se da sam otišao u krevet u subotu uveče, a sledeće čega se sećam bilo je buđenje u četvrtak ujutru na kolicima koja su išla od intenzivne nege. Ljudski mozak je potpuno blokirao ono što se dogodilo između – kazao je on, prenosi Dejli Star.

– Mnogi ljudi me pitaju da li sam išta video, i ne, nisam ništa video. Nema jakog svetla, ništa slično – dodao je Alister i razočarao neke od onih koji veruju u zagrobni život.

Ipak, on kaže da mu ne smeta što ne zna šta je sa druge strane, sve dok je živ i u dobroj formi.

Alister je posle napete borbe za život prevezen u bolnicu gde su lekari uspeli da otčepe njegovu arteriju. Posle toga mu je iz predostrožnosti ugrađen pejsmejker i posle 12 dana se vratio kući. (objektiv.rs)