Prošlo je 40 godina od misterioznog UBISTVA, a onda je čovek ušetao u policijsku stanicu i ZAPANJIO sve

Svijet

Prošlo je 40 godina od misterioznog UBISTVA, a onda je čovek ušetao u policijsku stanicu i ZAPANJIO sve

Policija nije odmah uhapsila optuženog, već šest sati kasnije, nakon što su istražili detalje slučaja

Britanac Džon Pol (61) je ušao u policijsku stanicu Hamersmit u Londonu u 9.38 časova u sredu 5. maja prošle godine i priznao brutalno ubistvo čoveka 1980. godine.

Portir i barmen Entoni Bird (42) pronađen je go sa vezanim rukama i nogama u svom stanu na u zapadnom delu britanske prestonice 6. juna 1980. Njegovo ubistvo je ostalo misterija 41 godinu, sve dok Džon Pol (61) navodno nije rekao zaprepašćenim policajcima da ga je “pretukao komadom drveta”.

Na njegovom suđenju, koje je počelo juče, svedok Džon Prajs je opisao kako je Pol ušao u policijsku stanicu i razgovarao sa ženom za šalterom rekavši da je došao da prijavi zločin. Upitan koji zločin, navodno je odgovorio: “Ubistvo”. Zatim je službenici ispričao da je ubio čoveka oko 1980. godine, ali nije mogao da objasni zašto.

– Prišao mi je i samo razgovarao sa mnom i nagovorio me da imam s*ks sa njim. Odveo me je u svoj stan… Vezao sam ga gajtanom. Mislim da je gajtan bio crn, nisam siguran. Vezao sam ga gajtanom, gležnjeve, ruke, šake, golog na krevetu. Bio je tu komad drveta… Njime sam ga udario – citirao je Prajs izjavu koju je Pol dao službenici.

Policija nije odmah uhapsila optuženog, već šest sati kasnije, nakon što su istražili detalje slučaja.

Prajs je objasnio da je bilo opšte poznato da je Bird bio gej, a seća se i da je se prijateljima hvalio kako je “bacio oko na crnog momka”, misleći na Pola. Čovek koji je priznao ubistvo je navodno tvrdio u policiji da je u početku samo hteo da opljačka žrtvu.

Nakon što se Bird nije pojavio na poslu u pabu, policija je pozvana u jednosoban stan. Tamo su, pored tela, zatekli ispreturane stvari i nameštaj. (objektiv.rs)