OVO SU NAJBOLJI ČAJEVI PROTIV BOLA U GRLU: Odlični su za ublažavanje otoka i jačanje imuniteta

Zdravlje

OVO SU NAJBOLJI ČAJEVI PROTIV BOLA U GRLU: Odlični su za ublažavanje otoka i jačanje imuniteta

Suho ili bolno grlo je neprijatan, ali obično bezopasan simptom koji se često javlja tokom prehlade. Ako trenutno imate ovaj problem, savjetujemo da vam da ublažite simptome bola u grlu konzumiranjem toplog čaja.

Zeleni čaj

Pravi “super napitak” koji su mnoge kulture vekovima koristile za liječenje raznih bolesti. Zeleni čaj, između ostalog, ima antiinflamatorno dejstvo i može da ublaži otok i bol u grlu.

Kamilica

Čaj od kamilice djeluje umirujuće i stoga je odličan izbor prije spavanja, a on takođe i smiruje iritirano grlo. Pored toga, sadrži antioksidante koji mogu pomoći tijelu da se bori protiv infekcija.

Đumbir

Čaj od đumbira ima mnogo antiinflamatornih efekata i stoga djeluje kao prirodni lijek za bol u grlu. Ako vam ne odgovara čaj od đumbira, narendajte malo svježeg đumbira u bilo koji čaj za sličan efekat.

Kurkuma

Odličan izbor za ublažavanje bolova u grlu. Čaj od kurkume ima antivirusna, antibakterijska i antiinflamatorna svojstva, što ublažava bol u grlu i istovremeno jača imuni sistem.

Šipak

Čaj od šipka je prava riznica vitamina C i antioksidanata, što ga čini antiinflamatornim i jača imuni sistem. Istovremeno, on ublažava bol i smiruje nadraženo grlo, prenosi Najžena (novi.ba)