Za 4 godine sam izlazila sa 100 muškaraca: 9 stvari koje su me oni naučili i zašto sam im ZAHVALNA!

Ispovijesti

Za 4 godine sam izlazila sa 100 muškaraca: 9 stvari koje su me oni naučili i zašto sam im ZAHVALNA!

Ona je opisala svoje iskustvo sa muškarcima

U potrazi za ljubavlju, novinarka Lindzi Tajger je za prethodne četiri godine bila na više od 100 prvih dejtova sa muškarcima.

Sada je opisala svoja iskustva i šta je naučila posle silnih izlazaka, manje ili više uspešnih.

1. Svi mi želimo ljubav

Zaista je lako reći da je jedino što muškarci žele – vođenje ljubavi. Lakše ih je sve nazvati ološima koji uvek traže sledeću akciju umesto nečeg ozbiljnijeg. Ponekad je to čini ogorčenom, ali tada pokušava da se seti da, na kraju, većina ima isti zajednički cilj – ljubav. Momci se žale na loša iskustva iz veza i pričaju o neuzvraćenoj ljubavi, baš kao i žene.

2. Ne možeš da veruješ u bilo šta što on kaže na prvom dejtu
I to ne zato što bi mogao da bude lažov koji se fokusira na zavođenje.

– Ne mogu ni da vam opišem koliko muškaraca je na prvom i drugom dejtu govorilo o budućnosti kao da je to zagarantovani put kojim idemo. Muškarci su pričali o venčanju, drugi su spominjali kako su gradovi u kojima smo rođeni, tako blizu da bismo mogli lako da provodimo praznike i da posećujemo obe familije – kaže Tajger.

Muškarci sanjaju o budućnosti baš kao i dame, ali ponekad se radi o pukom maštanju od samog početka. Te izjave i planovi ne znače ništa ako nema nastavka, zato se nemojte previše nadati.

3. Ne postoje “pravila” prvog dejta osim da sklonite telefon
Iako prilično često piše o izlascima, nikad ne čita one članke koji tačno govore kada, gde, zašto i kako da nekome pošaljete poruku nakon što ste imali sjajan izlazak. Iskušenje je uvek tu da “prerano” pošaljete poruku jer stvarno želite da vidite da li taj prvi susret ima potencijal da bude nešto više. I mada je svaka veza drugačija i ne postoji opštee pravilo koje biste trebali da sledite, uopšteno govoreći, muškarci koji su zainteresirani za vas neće oklevati da vam se jave.

Što je duže izlazila, naučila je da manje šalje poruke i da im dopusti da je “progone”. Možda je to arhaičan i staromodan način, ali izaziva manje anksioznosti kada ne lebdi nad telefonom i pita se da li je poruka koju sam poslala “previše”.

4. Ne brinite da ćete preterati
Previše koketno, prebrzo, previše iskreno… šta god da jeste, budite to na prvom dejtu. Ako vam se, na primer, ne sviđa taj restoran u centru grada, mnogo je bolje reći da vam se ne sviđa to mesto, nego se složiti sa svim što on kaže. Dugo se brinula da li će se složiti s potencijalnim romantičnim partnerom, a sada kaže kako se oseća i ne boji se da se sa bilo čim, ne složi. I sada su razgovori zanimljiviji, dejtovi idu bolje.

– Imam više samopouzdanja i veza je jača kad se to dogodi jer sam verna sebi – ističe Tajger.

5. Čak i ako niste potpuno oduševljeni s njim, isplati se otići na drugi dejt
Nekada je mislila da ako od početka ne oseti onaj osećaj “leptirića” u stomaku, da je to je gubljenje vremena. Ali istina je da nakon mnogo prvih dejtova, svi počnu da liče na intervjue.

Ako je prvi izlazak prošao dobro i nije sigurna da li želi opet da ga vidi, odlučila bi da mu da još jednu priliku. Otkrila je da duboko u sebi zna kad apsolutno ne želi nekoga ponovo da vidi, ali ako nije sigurna, daje sebi još jednu priliku.

6. Niste dužni da uzvratite osećanja
Lako je upasti u zamku razmišljanja da su muškarci u prednosti. Na neki način, jesu. Mogu da izađu sa bilo kim ko pristane da izađe sa njima. Ali možete i vi.

Trebale su joj godine da shvati da to što se ona nekome sviđa ne znači da i on njoj mora da se sviđa. To je njen izbor.

7. Ne izlazite zbog “straha”
Iako je pomalo izbezumljena što je većinu svog odraslog doba provela sama, pitajući se gde će biti za tri, pet ili sedam godina i hoće li sve te vizije srećnog braka i dece uspeti, ipak ima više vere nego straha u srcu, i veruje da je biti samac bolje nego biti u lošim vezama ili brakovima.

Zbog toga često dejtovi deluju panično i zastrašujuće, umesto da budu zabavni i privlačni, kao što bi trebali da budu. Neka ti strahovi dođu, jer hoće, nakon nekog vremena, ali onda ih treba pustiti.

Umesto toga odaberite nadu, savetuje Tajger.

8. Nikada ne odustajte od ljubavi
– Kad bih sada mogla da platim da mog budućeg supruga “isporuče” u moju kuću, ne bih dva puta razmišljala o plaćanju usluge. Prilično je mala verovatnoća da će onaj za koga ću se udati umarširati u moj stan pa se zato, čak i kad nisam raspoložena, trudim da radim stvari koje volim – kaže Lindzi.

Zato izlazi s prijateljima, ide na boks ili trčanje, posećuje lokalni pab ili upiuje kurs koji je zanima. I iako se možda to ne čini bitnim, to je način koji je podseća da ne odustaje. Možda ne traži uvek aktivno izlaske, ali živi svoj život najbolje što može i otvorena je za ono što sledi.

9. Najveća tajna dejtova je živeti
– Vidim svoje prijatelje koji preduzimaju korake u svojim životima, ulaze u dugoročnu vezu, vere se i dobijaju decu. I pitam se šta radim pogrešno, kada ja to još nisam ostvarila – poručuje ona.

Za razliku od pronalaženja posla iz snova ili štednje za nešto što stvarno želite, ne možete da dovoljno radite ili “budete nešto” da bi se partner iz snova pojavio. Ali ono što možete da uradite kako biste izlaske učinili prijatnijim, jeste da živite svoj život.

Radite stvari koje vas usrećuju, idite na putovanja koja vam otvaraju um, razgovarajte s ljudima koji vas zanimaju, budite znatiželjni o svetu oko sebe, budite ljubazni prema sebi i naučite da volite svako iskustvo, koliko god bilo teško ili naizgled beskrajno.

– Bez onih muškaraca koji se nisu pojavili, koji mi nisu odgovarali, kojima se nisam sviđala, koji nisu želeli nešto ozbiljno, koji su samo pokušavali da spavaju sa mnom, koji me nikad nisu nazvali, danas ne bih bila ovo što jesam. Zahvaljujem im jer me približavaju mom poslednjem prvom dejtu s nekim ko je bio vredan svih onih pića i bučnih barova – zaključila je Lindzi Tajger. (objektiv.rs)