Čim se probudila našla se OČI U OČI sa zmijom: Šokiralo je gde se zavukla, pa krenula ka njoj (FOTO)

Svijet

Čim se probudila našla se OČI U OČI sa zmijom: Šokiralo je gde se zavukla, pa krenula ka njoj (FOTO)

Zmija je bila na vrho otvorenog prozorskog krila i pokušavala je da uđe unutra

Jedna nesrećna žena iz engleskog grada Basildona u Eseks, prestravila se kada je 8. oktobra ustala iz dremke i videla da zmija bulji u nju. Prvo što je ugledala bile su oči gmizavca dugog jedan metar koji ju je posmatrao sa prozora spavaće sobe.

Zmija je bila na vrho otvorenog prozorskog krila i pokušavala je da uđe unutra, pre nego što ju je žena slikala, pa izletela iz sobe.

Pozvala je Kraljevsko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama (RSPCA), koje je na lice mesta poslalo službenicu za spasavanje životinja Enolu Evans.

– Pošto je prozor bio otvoren tako dugo, postalo je prilično hladno unutra, pa sam odlučila da ga zatvorim. Tada sam primetila da se nešto kreće. Bila je to zmija, umotana oko ivice prozora, bila je veoma dobro sakrivena, tako da mi je bilo drago što sam je pronašla – kazala je žena za BBC

U pitanju je bila tzv. kukuruzna zmij, koja i pored drečave boje nije otrovna. Ova vrsta je toliko bezopasna da je često drže kao kućnog ljubimca. Jako retko se dešava da ujedu čoveka, jedino pod velikim stresom, ili ako osete miris hrane, a čak i kada to urade posledice su zanemarljive.

Pretpostavlja se da je zmija sa prozora upravo nečiji napušteni ili odbegli kućni ljubimac. (objektiv.rs)