Starica jedva preživela napad GALEBA: Samo je mislila na BRATA, koji je stradao na sličan način

Zanimljivosti

Starica jedva preživela napad GALEBA: Samo je mislila na BRATA, koji je stradao na sličan način

Ptica se obrušila da joj otme ribu i pomfrit, nakon čega se ona šlogirala

Žena iy Velike Britanije šlogirala se i jedva ostala živa nakon što je napao galeb.

Helen Korns (84) podvrgnuta je hirurškom zahvatu zbog moždanog udara koji je bio posledica toga što se ptica obrušila na nju da joj ukrade pomfrit i pohovanu ribu na odmoru u Bridlingtonu, piše Hal Lajv.

Nesrećnoj starici je par trenutaka kasnije lice krenulo da se koči i počela je nejasno da govori, što su bili očigledni pokazatelji šloga. Helen je zatim hitno prebačena u bolnicu gde je podvrgnuta proceduri zvanoj “mehanička trombektomija” da bi joj se vratila funkcija mozga.

Usledio je zapanjujući preokret i Helen je otpuštena iz bolnice nakon samo jednog dana. Nije čak pretrpela ni trajna neurološka oštećenja.

– Da su me odveli u drugu bolnicu koja nije uradila ovu proceduru, možda ne bih preživela. Ali bili su apsolutno divni i znam koliko sam imala sreće. Nisam ni shvatila da nešto nije u redu dok me nisu smestili u stolicu. Čula sam da neko kaže da zovu Hitnu pomoć i sećam se da sam pomislila „Zašto?“ – ispričala je ona za pomenuti portal.

Helen dodaje da se ne seća da je stigla u bolnicu ali se seća da su je lekari odveli u operacionu salu i rekli joj šta će morati da urade.

– Jedino o čemu sam mogla da razmišljam bio je moj brat, kojeg sam izgubila zbog moždanog udara pre samo godinu dana. Ali onda sam se za tren oka vratila na odeljenje i telefonirala ostatku svoje porodice da im kažem da sam imala moždani udar. Nisu mogli da veruju koliko lepo pričam, iako mi u početku nije bilo dozvoljeno da ustanem iz kreveta – kazala je starica. (objektiv.rs)