Taksista gledao kako pogrebno vozilo sleće sa puta: Kada je video LICE i RUKU vozača sve mu je bilo jasno

Svijet

Taksista gledao kako pogrebno vozilo sleće sa puta: Kada je video LICE i RUKU vozača sve mu je bilo jasno

Kada je sustigao vozilo bez kontrole nije paničio, već je odmah prepoznao simptome moždanog udara

Taksista iz Moskve je uspeo da prepozna simptome moždanog udara kod drugog vozača tokom vožnje, a zatim mu brzom intervencijom spasio život, piše jedan od najvećih ruskih informativnih Telegram kanala Baza. Sada čovek slavi svoj drugi rođendan.

Sergej (prezime nije objavljeno) je vozio putnicu sa detetom duž isključenja sa Volokolamskog autoputa, kada je iznenada primetio automobil pogrebne službe kako sumnjivo krivuda duž puta. Onda je krenuo naglo da usporava i na kraju je izbio na trotoar, zaustavivši se neposredno pred semaforom, navodi se izveštaju.

Kada je taksista sustigao vozilo bez kontrole, kaže da je ugledao je vozača sa iskrivljenim ustima i rukom u neprirodnom položaju za volanom. Sergej je odmah prepoznao simptome šloga, pošto ih je, kako kaže, jednom zbog sebe proveravao. Nakon što se izvinio putnicima, vratio se da pomogne vozaču, koji je jedva uspeo kroz zube da iscedi reči “Hitna pomoć”.

Lekari su stigli desetak minuta kasnije. Sve ovo vreme taksista je bio pored čoveka, a putnica, za koju se ispostavilo da je i sama lekar, je odmah izašla iz vozila čim je čula o čemu se radi. Ona je potvrdila pretpostavku Sergeja i sačekala da stignu njene kolege. Put su nastavili tek pošto je vozač sa moždanim udarom prevezen u bolnicu. (objektiv.rs)