“PILA SAM KAFU NA PRAZAN ŽELUDAC A ONDA MI SE DESILO OVO” : Nutricionistkinja otkrila zašto ovo NE TREBA da radite!

Zdravlje

“PILA SAM KAFU NA PRAZAN ŽELUDAC A ONDA MI SE DESILO OVO” : Nutricionistkinja otkrila zašto ovo NE TREBA da radite!

Ona tvrdi kako kofein može da izazove velike probleme u crevima, ali i u hormonima

Većina ljudi ima naviku da čim ustane popije kafu, a upravo ta navika je predmet mnogih rasprava, jer nikako da budemo sasvim sigurni da li je to dobro ili ne.

Zato je Olivia Hedland, nutricionistkinja, putem svog Tik Tok-a, konačno razrešila sve dileme, a njen video je pogledalo više od 582 hiljade ljudi, a preko 20 hiljada je lajkovalo.

Naime, ona tvrdi kako kofein može da izazove velike probleme u crevima, ali i sa hormonima, a kafa zbog svoje kiselosti može da izazove osećaj težine u želucu, zbog čega se telo izlaže stanju visokog stresa i remeti hormone.

@liv.ingwell

#stitch with @liv.ingwell PT 2, the differences I’ve noticed #gutheath #guthealthtips #healthtips #coffeetiktok #coffeetalk

♬ original sound – Olivia Hedlund

“Ako prvo popijete kafu na prazan želudac, petljate sa svojim hormonima. Kafa ne samo da je kisela, pa je ujutro teška za naš želudac, nego doslovno uzrokuje da naše telo dođe u stanje reakcije na stres kako bi izbacilo kortizol, što nas dovede u neku vrstu borbe ili bega”, ispričala je u videu.

Ipak, činjenica je da kafa uzrokuje i onaj stvarno dobar osećaj. Međutim, taj dobar osećaj može negativno da utiče na vaše telo, posebno kod žena i onih koji imaju problema sa crevima ili hormonskim disbalansom, a ova loša navika, takođe, može da uzrokuje hormonske probleme kao što su akne.

“Pila sam više šoljica kafe na prazan želudac, osećala sam se kao da sam na vrhu sveta, a onda bih imala hrpu hormonskih akni i pitala se zašto. To je zato što je vaše telo pod stresom”, otkrila je ona, prenosi Index.hr.

Ako nikako ne možete da se odreknete jutarnje kafe, nutricionistkinja kaže da je najbolje da pojedete nešto pre toga, poput sirovih mlečnih proizvoda, jaja, bobičastog voća, jabuke ili kruške. (espreso.co.rs)