NEĆEŠ BOLAN DALEKO DOGURATI AKO JEDEŠ MESO, ĆEVAPE, PITE: Doktor Solaković otkrio kako savjetuje pacijente

Zdravlje

NEĆEŠ BOLAN DALEKO DOGURATI AKO JEDEŠ MESO, ĆEVAPE, PITE: Doktor Solaković otkrio kako savjetuje pacijente

Jedna od najstrašnijih riječi koju mi izgovorimo, čujemo je – rak. Kad kažete rak odmah vas asicira na nešto depresivno, tužno, neizvijesno, na nešto što proizvodi brojna druga pitanja: „Ne znam šta ću“, „Kako ću“. Ubica broj dva u svijetu poslije infarkta je karcinom.

O ovoj temi za Hayat TV govorio je prof. dr. Emir Solaković.

Mi dok pričamo u našem organizmu kolaju ćelije raka. Mi imamo rak, ali naš imuni odnosno odbrambeni sistem to jednostavno uništava. Kada rak napdne jedan organ, uđe mu u ćelije, promijeni ih, promijeni oblik, funkciju, širi se, uništava okolna zdrava tkiva.

Sve ruši. Eto koliko je taj karcinom hinjav. On zdravim organima prekida vezu u organizmu. Prekida mu vezu s njima. Koliko je on zloćo, koliko je on suptilan prekida svim zdravim ćelijama komunikaciju u organizmu. Na autopsiji na mrvim ljudima, na ženama su našli tragove karcinoma dojke, a kod muškaraca do 50 godina našli u tragovi karcinoma prostate.

Davno je američki predsjednik objavio je rak karcinomu, ali nikada ta bolest nije pobijeđena jer i dalje hara svijetom.

Šta je to što hrani karcinom? Pa hranite ga vi koji samo jedete meso. On to voli. Karcinom ne voli zdravu ishranu, biljnu ishranu, voće, povrće… Jer hrani organizam.

Ja znam lijek za karcinom: lijek kod karcinoma je tvoj imuni sistem, to su odbrambene snage a njega ćete pojačati zdravim načinom ishrane. To jača imuni sitem i on će njega uništiti. A, neće ga uništiti meso, ćevapi, pite…

Djevojčica ode sa 10-11 godina u pubertet, tada dobije prvu menstruciju, a roditelji posebni jer im je kćerka odrasla, postala djevojka. Ali oni su u zabludi. Ta ista djevojčica, dijete brzo ulazi u potencijalni dio karcinoma-karcinoma dojke, a dječaci potencijalni kandidati za karcinom prostate.

Zato svojom zdravim načinom življenja ćete se sami izboriti protiv karcinoma. Ovo ne govorim zbog onih koji sada imaju karcinom nego zbog tebe bolan koji ga možeš izbjeći, da ga ne dobiješ – poruka je doktora Solakovića. (novi.ba)