ČINI SE DA JE NEMOGUĆE, ALI POSTOJI CAKA: Ne morate da sušite veš na radijatoru, EVO ŠTA TREBATE URADITI PRIJE PRANJA

Zanimljivosti

ČINI SE DA JE NEMOGUĆE, ALI POSTOJI CAKA: Ne morate da sušite veš na radijatoru, EVO ŠTA TREBATE URADITI PRIJE PRANJA

Pranje i sušenje veša svakako nisu omiljene aktivnosti koje možete da radite, a zimi ne samo da su naporne, vreć su i komplikovane. I dok se mnogi snalaze kako da riješe problem sa sušenjem veša uključujući grijalice i radijatore, te im raste račun za struju, drugi imaju efikasnije trikove.

U jednoj od grupa za razmenjivanje savjeta o čiščenju i održavanju doma, na Fejsbuku, jedna žena je upitala kako da osuši odjeću i peškire kada ne mogu da se osuše napolju. Ova objava je dobila više od 600 odgovora od ljubitelja od obožavalaca čišćenja koji su podijelili svoje najbolje savjete.

Neki savjetuju stavljanje na dodatnu centrifugu kako bi se smanjila količina vode koja ostaje u odejći, dok je neko napisao:

– Odradite dodatnu centrifugu. Onu odjeću koja može na vješalice okačite na vješalice i stavite je na otvoreni prozor. Ostatak stavite pod klima-uređaj. Peškire obično stavljam preko vrata.

Druga osoba je komentarisala:

– Odradim tri centrifuge sa svakim punjenjem. Imam kuću na tri sprata, pa stavljam odjeću da se suši svuda. Sve je suhjo do sledećeg jutra. Peškiri za kupanje suše se preko ograda i stavljaju u sušilicu na 10 minuta.

Treći je predložio:

– Dodatna centrifuga, zatim kačenje na jvešalice poređane iznad okvira vrata, kao i na šipki zavjese za tuš.

– Peškire obično dodatno centrifugiram čak i po dva puta prije nego što ih okačim. Što više prostora u bubnju mašine, to bolje. (novi.ba)