RIJEŠITE SE PAUKOVA POMOĆU OVE HRANE: Više nećete morati dizati uzbunu, kada jednom odu više se ne vraćaju

Zanimljivosti

RIJEŠITE SE PAUKOVA POMOĆU OVE HRANE: Više nećete morati dizati uzbunu, kada jednom odu više se ne vraćaju

Postoji nekoliko fantastičnih trikova uz koje ćete se riješiti paukova u kući.

Orašasti plodovi pomažu

Starije žene tvrde da paukovi neće ući u kuću koja se nalazi u okolini kestena. Ako živite u stanu, rasporedite ih po sobi. Postoje i vjerovanja da isto dejstvo imaju i orasi. Za to nema pouzdanih dokaza, ali se narodna praksa često pokazuje uspješnom.

Napravite sprej od esencijalnog ulja ili sirćeta

Ulje čajevca ili nane će držati paukove van kuće. U posudu sa raspršivačem stavite vodu i 10 do 15 kapi eteričnog ulja i promućkajte. Prskajte oko prozora i vrata. Sličan efekat ima i sirće.

Postavite citrusno voće po cijeloj kući

Ove životinje jednostavno ne mogu da smisle citrusne mirise, pa će limun, narandža ili, recimo, grejpfrut pomoći da se rešite paukova u kući. Stavite komade citrusa u nekoliko delova kućice i menjajte ih svakih nekoliko dana jer miris vremenom ispari.

Duhan pomaže da se riješite paukova

Iako ih duhan odbija, malo ko će ga rasuti po kući, posebno sada kada su cigarete sve skuplje. Otjeraće ih miris kedrovine, pa ako imate priliku, ponesite komad tog drveta kući.

Održavajte svoj dom čistim

Češćim usisavanjem i brisanjem prašine, osim što ćete ukloniti ono što privlači insekte koje paukovi vole da jedu, uništićete i njihove mreže.

Uz ove savjete trajno ćete se riješiti paukova u kući, a primenite ih što prije, prenosi Ženskica. (novi.ba)