Lepa Brena shrvana zbog smrti Saše Petrovića: ‘Pamtit ću tu ljudsku toplinu i senzibilnost’

Showbizz

Lepa Brena shrvana zbog smrti Saše Petrovića: ‘Pamtit ću tu ljudsku toplinu i senzibilnost’

Već neko vrijeme odlaze samo velikani. Sad je i Saša kupio nepovratnu kartu. Zbogom, dobri naš Čaki, pišu obožavatelji na društvenim mrežama

Teško je opisati tugu riječima, rekla je za Kurir.rs pjevačica Lepa Brena (64). Šokirao ju je iznenadni odlazak glumca Saše Petrovića, koji je u petak preminuo u 62. godini. Najpoznatiji je po ulozi Čakija u filmovima o Lepoj Breni iz 1987. i 1989., prvom i drugom dijelu ‘Hajde da se volimo’.

Napustio nas je prerano. Ostat će mi u sjećanju njegova ljudska toplina i senzibilnost koju je nosio u svojoj duši. Nadam se da je sada u boljem društvu i okružen velikanima kojima i pripada – ispričala je Brena pa dodala:

– Neka mu je vječna slava.

Petrović je svojedobno izjavio da je Brenu sreo godinama nakon što je snimio film. Tada mu je rekla da je sanjala da ga je srela u Švicarskoj na autoputu, a on joj je u svom simpatičnom tonu dobacio:

– Zbog tebe imam problem. Deset godina te ganjam. Ne može te ni CIA pronaći.

Od legendarnog glumca opraštaju se njegovi kolege i prijatelji, a među njima i Emir Hadžihafizbegović (61).

– Otišao je moj brat Saša Petrović. Vijest me zatekla na snimanju filma u Hrvatskoj. Ne mogu ni procesuirati ni racionalno se odrediti prema toj informaciji koju mi je prije 15 minuta putem SMS-a poslao Pjer Žalica. Ne znam na zašto objavljujem ovaj post. Valjda je to obrambeni mehanizam od nevjerice i suza koje mi nekontrolirano teku – započeo je Emir na Facebooku.

Iz Narodnog pozorišta u Sarajevu također su se oprostili od Saše, prisjećajući se uloga koje je odigrao u ovom kazalištu.

– Preminuo je Saša Petrović – regionalno poznati bh. glumac. Narodno pozorište Sarajevo pamtit će ga po ulogama u dramskim predstavama kao što je ‘Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna’. Upućujemo iskreno saučešće obitelji, prijateljima i kolegama. Ostat će u vječnom sjećanju – napisali su.

Iskrenu sućut uputio je i redatelj Srđan Vuletić, koji je s glumcem surađivao na filmu “Teško je biti fin”, a koji je u petak na društvenim mrežama prvi objavio kako je Saša preminuo

– Dragi Sale, nadam se da si na boljem mjestu. Hvala za sve!

Petrović je glumio u 15-ak filmova kao što su “Ovo malo duše”, “Kuduz”, “Ničija zemlja”, “Audicija”, ali i u dvije serije: “Lud, zbunjen, normalan” i “Vratiće se rode”. (24sata)