Turski Par Pronašao Je Bebu Koju Je Izgubio U Potresu

Svijet

Turski Par Pronašao Je Bebu Koju Je Izgubio U Potresu

Nergisu i Cumali Bakkayli nakon potresa koji je pogodio Tursku izgubio se svaki trag njihovoj 6,5-mjesečnoj bebi koja je prerano rođena. Nakon mnogo dana tuge i tjeskobe, turski par konačno je doživio olakšanje kada su saznali da je dijete živo i zdravo. Brojni mediji iz ove zemlje pišu o bajci nakon potresa.

Beba Nergisa i Cumale Bakkayli bila je liječena u bolnici u Kahramanmarasu zbog izljeva krvi u mozak nakon prijevremenog rođenja. Nakon što su potresi oštetili ovu bolnicu, beba je prvo prebačena u gradsku bolnicu Mersin, a potom u bolnicu Sveučilišnog medicinskog fakulteta Selcuk. Bračni par Bakkayli je nakon potresa počeo tražiti dijete.

Osoblje bolnice u Selčuku kontaktiralo je roditelje i reklo da je beba kod njih, živa i zdrava. U intervjuu za turske medije, majka Cumalija Bakkaylija rekla je da je sada vrijeme za “ponovno okupljanje” obitelji.

“Prije potresa kćer mi je bila u bolnici. Nakon potresa nismo se mogli čuti s njom. Doktor iz Konje je nazvao i rekao da je naša kćerka tamo i da je njeno stanje jako dobro. Bog blagoslovio sve. Pokušavamo preživjeti kao obitelj. Neka Allah ne dopusti da iko doživi ovu bol. Kada smo dobili dobre vijesti za našu kćer, svjetovi su postali naši, sada je vrijeme da se ponovno okupimo”, rekla je majka.

Otac Nergis Bakkayli presretan je nakon što je napokon saznao vijest o djevojčici.

“Njeno stanje je sasvim dobro. Ne daj Bože da se nekome ovako nešto dogodi. Bog blagoslovio sve” , rekao je kratko.

Inače, u potresima koji su pogodili Tursku i Siriju stradalo je preko 50.000 ljudi. (pogled.ba)