Kad Je Sin Umro, To Me Ubilo, A Zla Sudbina Opet Je Tu: Stankovićima Sve Izgorelo, Komšije Im I Kašike Donose

Svijet

Kad Je Sin Umro, To Me Ubilo, A Zla Sudbina Opet Je Tu: Stankovićima Sve Izgorelo, Komšije Im I Kašike Donose

Utočište su našli u vikendici pokojnog devera.

Bračni par Stanković Slavoljub (80) i Živana (79) iz Gole Glave kod Valjeva nedavno je ostao bez porodične kuće, kada se u garaži dogodio požar, koji je odneo sve što su mukotrpno godinama sticali.

Stanković su sve gradili za sina jedinca, koji je nažalost preminuo od raka, a nesreća im je sada ponovo pokucala na vrata.

– Sve nam je izgorelo, u podrumu je bio traktor koji se zapalio i samo se kuća odjednom nakupila dima. Muž je spavao u kuhinji, ja sam bila u sobi i samo mi je viknuo da je kuća puna dima. Zgrabila sam suknju, bluzu i telefon, tako smo izašli – priča baka Živana (79) za Telegraf.

Kako kaže, muž Slavoljub (80) je otrčao kod komšije da zovu vatrogasce.

– Muž je bio da zove vatrogasce kod komšije, ali su došli posle 45 minuta tada je već sve izgorelo – priča nam kroz suze.

Utočište su našli u vikendici pokojnog devera.

– Došli smo u deverovu vikendicu, tu nema ništa, ali je to jedino mesto gde možemo da budemo. Komšije su nam donele kašike, viljuške, tanjire, ma sve. Hranu su nam doneli i stvari koje su mi male, ali navučem da mi ne bude hladno – objašnjava nam Živana.

Kako sama kroz suze priča, ovo nije očekivala jer je mislila da će nakon smrti sina jedinca zla sudbina otići od njih.

– Imali smo sina, oboleo je od raka pankreasa, za kratko vreme je preminuo ovde u kući to me je ubilo, a ovo me je dokrajčilo – kroz jecaje govori Živana.

Pored komšija koje su se našle u nesreći, prvi je u pomoć pritekla mesna zajednica i predsednik Odbora Ivan Đuričić.

– Oni su naši meštani, izgubili su sina i žao mi je zbog toga. Mi smo pomogli koliko smo mogli i pozivamo sve da pomognu. Do sada je skupljeno ‪300.000‬ dinara i to smo im dali da imaju prvu pomoć jer im sve treba – priča nam Đuričić.

Pomoć porodici Stanković iz Gole Glave kod Valjeva može se uplatiti i na račun Poštanske štedionice broj ‪200-62441755-90‬. (Telegraf.rs)