Oglasila se direktorka Ribnikara: Roditelji učenika traže njenu suspenziju, a evo šta im je ona poručila!

Svijet

Oglasila se direktorka Ribnikara: Roditelji učenika traže njenu suspenziju, a evo šta im je ona poručila!

Snežana Knežević, direktorka Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, u kojoj je 3. maja trinaestogodišnji učenik ubio devetoro učenika i čuvara, kratko je za Kurir prokomentarisala zahtjeve roditelja djece VII/2 upućene Ministarstvu prosvjete.

Ovi roditelji su između ostalog zatražili i hitnu suspenziju direktorke Knežević, kao i psihologa i školskog pedagoga.

Direktorka Knežević u ovom trenutku nije željela detaljno da razgovara o svim zahtjevima roditelja VII/2 iz sljedećeg razloga:

– Kada dobijem njihov zvanični zahtjev tada mogu da komentarišem i da odgovorim, a sada ne mogu ništa da kažem jer još uvijek nisam dobila ništa zvanično. Pretpostavljam da ću i ja dobiti taj dopis – kratko je kazala Kneževićeva.

Podsjetimo, roditelji đaka VII/2 odjeljenja OŠ “Vladislav Ribnikar” koja su preživjela masakr, uputili su dopis Ministarstvu prosvjete u kojem, između ostalog, zahtijevaju hitnu suspenziju direktorke ove škole.

Oni su u dopisu naveli da zahtijevaju “hitnu i bez daljeg odlaganja suspenziju direktorke OŠ ‘Vladislav Ribnikar’ Snežane Knežević do okončanja istrage i utvrđivanje njene lične odgovornosti za nastali tragični događaj i kasnije postupanje prema učenicima i roditeljima VII/2 odjeljenja”.

Takođe, zahtijevaju i hitnu suspenziju školskog psihologa Lidije Maksić i školskog pedagoga Jelene Vujičić, i to do okončanja istrage i utvrđivanje njihove lične odgovornosti za nastali tragični događaj. (ekskluziva.ba)