Sil.Vali Su Me, Moj Otac Je Umro Od Tuge: Muk U Dalilinoj Emisiji, Javno Otvorila Dušu Pred Svima!

Showbizz

Sil.Vali Su Me, Moj Otac Je Umro Od Tuge: Muk U Dalilinoj Emisiji, Javno Otvorila Dušu Pred Svima!

Ispod vesele fasade djetinjstva krije se tužna priča o Olgi, koja je kroz život prošla kroz mnogo teškoća i neprijatnosti, a sada je odlučila da javno, u emisiji “Da li…sa Dalilom”, autorke i voditeljke Dalile Dragojević na Hype televiziji, ispriča svoju tešku životnu priču.

Iako su njeni roditelji imali neskladan brak, Olga Jovičić je ipak uspjela da ima ispunjeno djetinjstvo puno ljubavi. Bila je temperamentno dijete, obasipano pažnjom svojih roditelja.

U početku, Olga je bila bliža majci, kao i većina djece. Međutim, kako je vrijeme prolazilo i roditelji su se razveli, Olga se sve više povezivala sa ocem. On joj je pisao pjesme i svako jutro je budio stihovima koje bi ostavio pored njenog jastuka. Kada je majka tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći, Olga je imala svega devet godina i nije se sjećala svog razmišljanja iz tog perioda. Ipak, zahvaljujući prisustvu oca, nije doživjela dramatičan pad jer je imala podršku i ljubav svog tate.

Nažalost, sudbina je bila nemilosrdna prema Olgi. Otac je preminuo od tuge godinu i po dana nakon majčine smrti, i tada je Olga započela svoju mračnu životnu borbu. Starateljstvo nad njom je preuzeo njen stariji brat, koji je tada imao dvadeset godina. Međutim, nakon samo mjesec dana, Olga je zatekla svog brata u intimnim odnosima sa ženom koja je bila mnogo starija od njega, a pritom i kućna prijateljica njihovih pokojnih roditelja. Tada je počelo maltretiranje, a na kraju je Olga bila izložena i fizičkom zlostavljanju.

Nažalost, nijedan član rodbine nije bio spreman da prihvati starateljstvo nad Olgom, iako je imala tetke, ujake i stričeve kako sa majčine, tako i sa očeve strane. Bez ikoga da se osloni, Olga je, sa svega 15 godina, odlučila da napusti svoju dom i ode u Crnu Goru kako bi pronašla posao. Tamo je upoznala čovjeka po imenu Rajko, koji joj je pružio podršku i pomoć. Zahvaljujući njemu, Olga odlazi u Makedoniju, iznajmila je kuću i odlučila da se podvrgne ljekarskim pregledima zbog anksioznosti i čestih vrtoglavica koje je doživljavala.

U Skoplju, Olga je upoznala djevojku koja joj je smjestila opasnu zamku. Naime, komšinica koja je tada imala oko 29 godina poziva je da pođe sa njom u drugo mjesto gdje je, navodno ona trebalo da počne da radi u nekom kafiću. Olga tu upoznaje vlasnika tog kafića koji se postavlja prema njoj krajnje ljubazno i brižno, do te mjere da joj se u jednom trenutku obratio sa “sine” što je mladoj Olgi ulilo još veće povjerenje prema njemu. Međutim, kada je Olga sutradan morala da krene za Skoplje on joj se ponudio da je poveze jer, kako joj je rekao, i on svakako mora da ide tamo jer ima nekog posla. Nesrećna Olga ništa nije slutila, pa je prihvatila prevoz. Na putu je zaustavio automobil gdje ju je sil.vao.

Cijelu emisiju i ispovijest, kćerke jednog od najpoznatijih tekstopisaca i kompozitora Mikija Jovičića, Olge Jovičić možete pogledati u videu ispod: (ekskluziva.ba)