Saslušana majka dječaka ubice sa Vračara: U policiju došla zajedno sa advokatom!

Svijet

Saslušana majka dječaka ubice sa Vračara: U policiju došla zajedno sa advokatom!

BEOGRAD – Majka dječaka ubice koji je izvršio masakr u beogradskoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru jučer je po zahtjevu Tužilaštva saslušana, piše Kurir.

Ona je u policiju došla da da izjavu i to u pratnji svog advokata.

Podsjetimo, Tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog sumnje na zanemarivanje i zlostavljanje.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ “Vladislav Ribnikar” od 03.05.2023. godine, kada je dječak (13) ubio devet lica i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama majke dječaka (13) stiču elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

– Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena majka, da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladislav Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad, kako se dodaje, naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice dječaka (13) i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

– Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izvještaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaviještena o daljem toku postupka i donijetim odlukama – navodi se iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva. (ekskluziva.ba)