Dječak ubica se osilio u izolaciji: Stalno postavlja jedno pitanje, koje je prilično zastrašujuće, evo šta traži!

Svijet

Dječak ubica se osilio u izolaciji: Stalno postavlja jedno pitanje, koje je prilično zastrašujuće, evo šta traži!

Dječak (13) koji je 3. maja ubio osmoro vršnjaka i čuvara škole, dok je deveto dijete umrlo kasnije u bolnici od posljedica ranjavanja, osilio se i svakodnevno zahtjeva da bude pušten na slobodu sa klinike, jer tvrdi da “nema više razloga da boravi u bolnici”. Ipak, šanse da su to dogodi su praktično nikakve.

Dječak ubica je od zločina zatvoren u posebnoj instituciji, u izolaciji. Kao što je “Blic” već pisao, ljekari prema njemu sprovode cijelu bateriju vještačenja i dodatne dijagnostike. Sve ovo vrijeme ne pokazuje kajanje, hladan je i smiren i nije tražio da kontaktira s bilo kim. I ranije je postavljao pitanja: “Kada izlazim?” i “Kakav odjek ima to što sam uradio?”, ali u posljednjih nekoliko dana se osilio i pritiska ljekare da ga puste na slobodu – o čemu, naravno, nema ni govora.

Dječak ubica ljekarima svakodnevno postavlja pitanje “da li danas izlazim”, uz komentare da “nema više razloga da ovdje bude”, jer su “obavljeni svi pregledi. S druge strane, ljekari smatraju da je dječak ubica i dalje opasnost po okolinu i da postoji mogućnost da ponovi isto ili slično krivično djelo, ako bude u prilici.

– Niko ne može da isključi taj ogromni rizik – kaže sagovornik “Blica” upućen u slučaj.

“Monstrumi nikada neće izaći”

Sudeći po izjavama i stavovima predstavnika državnih organa, nikakve su šanse da se želja dečaka ubice ikada ostvari. Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, u danima poslije masovnih ubistava u Beogradu i u okolini Mladenovca izjavio je da “ti monstrumi (…) nikada neće izaći” i da to ljudi u Srbiji treba da znaju, kao i da će “biti pravde”.

Vučić je rekao da je svjestan da će biti osuda da se on miješa u pravosuđe, ali da je, pošto ga već nazivaju svakakvim pogrdnim imenima, to i nebitno.

– Ne, nego ćete da ubijate djecu, i da se šetate. I kažete: je li, vi biste nama djecu da oduzmete… Koliko ste nesvjesni onoga kakva je tragedija počinjena u ovoj zemlji – rekao je Vučić. (ekskluziva.ba)