2 NAJVEĆE TUGE ENESA BEGOVIĆA: Posle Njegove Smrti Život Mu Više Nije Bio Isti…

Showbizz

2 NAJVEĆE TUGE ENESA BEGOVIĆA: Posle Njegove Smrti Život Mu Više Nije Bio Isti…

Domaći mediji su pre nepune dve nedelje imali prilike da razgovaraju sa Enesom Begovićem na otvaranju jednog prestoničkog lokala, a pevač je sa osmehom na licu govorio o planovima ni ne sluteći da će uskoro doživeti najveću tragediju u životu. Naime njegov sin Armin je iznenada preminuo od autoimune bolesti.

Enes Begović je poznati bosansko-hercegovački pevač narodne muzike. Od malih nogu je pokazao veliki talenat pevajuči sevdalinke a neki od najvećih hitova su mu pesme: “Siroče”, “Noćima nema kraja”, “Bosanac”, “Samo jednom se živi”, “Oprosti joj bože”, “Oči boje badema” i druge.

Uvek je isticao kako je njegova porodica najzaslužnija za njegov uspeh a naročito otac koji je preminuo kada mu je bilo svega 22. godine. To je bio jedan veliki gubitak koji ga je obeležio za život.nSvoju suprugu je upoznao na jednom muzičkom festivalu i sa njom ima dvoje dece ćerku Adrijanu i sina Armina.

Mnogi kažu da je za čoveka najveća kazna kada nadživi rođeno dete, izgleda da je ova kazna, na žalost stigla i Enesa. Ipak, pesma simboličnog naziva “Kaznio me život” koji su otpevali on i Goca Božinovska, proslavila je ovog talentovanog pevača.

Enes Begović je 1989. godine proglašen najvećim talentom narodne muzike na prostorima bivše Jugoslavije. Među vrednim nagradama koje je osvojio tokom svoje karijere treba spomenuti nagradu “Zlatna ruža mira”, koju je osvajao četiri puta.

Godine 2008. pobedio je na festivalu Ilidža na kojem je izveo pesmu “Duša Sarajeva”. Među njegova najveća postignuća ubrajaju se solistički koncerti u Tuzli, Sarajevu, Visokom, Chicagu, New Yorku i Melbourneu. 2011. godine je velikim solističkim koncertom u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu proslavio 25 godina uspešne karijere. (stil.kurir.rs)